Søren Wærenskjold

Søren Wærenskjold tok VM-gull

Dagen etter at Tobias Foss tok gullet for seniorene, tok norske Søren Wærenskjold gullet for U23 på samme distansen.

GULL: Søren Wærenskjold tok gull på VM-tempoen i Australia.
GULL: Søren Wærenskjold tok gull på VM-tempoen i Australia. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går tok Tobias Foss et overraskende gull på VM-tempoen i Australia. I dag fulgte Søren Wærenskjold opp og tok gull på samme distanse for U23.

Nordmannen ledet ut på andre runde, med 23 sekunder ned til britiske Leo Hayter. Han ledet også i mål da han kjørte inn på tiden 34:13,40 ,og det holdt til gull foran belgiske Alec Segaert med 16 sekunder og britiske Leo Hayter med 24 sekunder.

Segaert tok ledelsen ved første mellomtid, men maktet ikke å holde samme tempo som nordmannen inn mot målstreken. Dermed innkasserte 22-åringen det andre norske gullet på to dager.

- Jeg er skjelven nå. Jeg visstet at jeg måtte legge ned alt jeg hadde i dag. Jeg føler meg tom. Det er en lettelse, sa 22-åringen til arrangøren etter at gullet var et faktum.

HEMMELIGHET: Therese Johaug røpte en til nå ukjent detalj fra scenen under Skiforbundets seminar «Our Future Ski Sport Seminar». Video: Løkås/Haarstad Vis mer

- Det er et fantastisk gjennomført ritt av Søren Wærenskjold. Han har disponert dette strålende, sier sykkelekspert Magnus Drivenes på TV 2.

22-åringen fra Mandal tok sølv på distansen i fjor i EM. Han startet noe rolig på dagens tempoetappe, før han hadde en meget sterk avslutning.

I intervjuet med arrangøren etter rittet takket 22-åringen også sportssjefen i sykkelforbundet, Hans Falck, som er kreftsyk.

Dermed kopierer Wærenskjold Thor Hushovd, som tok VM-gullet på U23-tempoen tilbake i 1998. 22-åringen sykler vanligvis for det norske profflaget Uno-X.

- Jeg tror ikke Søren kunne gjort mye annerledes. Helt perfekt løst. Han disponerte kreftene kjempebra, sa Kurt Asle Arvesen til TV 2.

- Det er helt utrolig. Det har vært to dager med to gull. Det er bra nivå gutta leverer nå. Det er gutter som har jobbet over lang tid, så det er artig å være med på, fortsatte han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer