Sørensen fikk Glimt-kontrakt

Kan bli til han er 37.

Jan Derek Sørensen (35) er enig med nyopprykkede Bodø Glimt om en ettårskontrakt med opsjon på ytterligere en sesong.

Dermed returnerer den tidligere Vålerenga-spilleren til Bodø-klubben, 11 år etter at han forlot byen til fordel for Trondheim og Rosenborg.

– Jeg har tenkt lenge, og dette er den riktige avgjørelsen. Jeg gleder meg til å ta fatt på det som trolig er min siste etappe i fotballkarrieren, sier Sørensen til Avisa Nordland.

Moss og Bodø/Glimt var blant klubbene som ønsket Sørensen neste sesong. Veteranen har tidligere spilt for Lyn Oslo, Borussia Dortmund, Rosenborg og Vålerenga.

Han ble seriemester med RBK tre ganger. Sørensen har spilt 20 landskamper og scoret sju mål.

– Jeg hadde håpet på å få ham til klubben, men slik er det når man konkurrerer om spillere med eliteserieklubber, forteller Geir Bakke til Moss Avis.

Vålerenga valgte ikke å forlenge kontrakten med 35-åringen etter at den går ut ved årsskiftet. Osloklubben ønsker å satse på yngre krefter.

– Spesielt blir Jan Derek husket for sin fantastiske høstsesong i 2006, der han var meget toneangivende og sikret laget en bronsemedalje, sier sportsdirektør Jan-Erik Aalbu i Vålerenga.

TILBAKE I NORD: Her er Jan Derek Sørensen i aksjon for Glimt mot Kongsvinger i 1999. Nå har han skrevet kontrakt med gamleklubben. Foto: Scanpix
TILBAKE I NORD: Her er Jan Derek Sørensen i aksjon for Glimt mot Kongsvinger i 1999. Nå har han skrevet kontrakt med gamleklubben. Foto: Scanpix Vis mer

(NTB)