Sørensen frykter idiotstempel

Etter den pinlige overgangssaken er Jan Derek Sørensen spent på hvordan han vil bli mottatt av nye lagkamerater i Dortmund. - Jeg håper de ikke ser på meg som en idiot, sier han.

Sørensen spiller sin siste Rosenborg-kamp i morgen. Over nyttår reiser han til Dortmund, den tyske storklubben han skrev kontrakt med før han egentlig hadde lov.

- Jeg har ikke fått et godt utgangspunkt for å møte mine nye lagkamerater i Dortmund. Utgangspunktet er motsatt av det jeg håpet på, nemlig å komme til en klubb stille og rolig som en ny og ukjent spiller. Nå håper jeg bare på at mine nye lagkamerater ikke ser på meg som en idiot, sier Jan Derek til Adresseavisen.

Kan debutere mot 1860

På toppen av det hele kan han komme til å debutere mot nettopp 1860 München _ klubben han helst ville til og som han også hadde skrevet kontrakt med.

- Ikke akkurat drømmedebuten, kommenterer Sørensen tørt.

Det er imidlertid tvil om når Sørensen får debutere for Dortmund. Dersom Rosenborg og Fifa forfølger saken inn i det nye året, kan det drøye før spillerlisensen hans blir klar hos Fifa.

Sørensen har valgt å si lite om det som egentlig har skjedd _ og slik sett utsatt seg for spekulasjoner om hva han egentlig har tenkt.

- Ikke slik det burde vært

- Kanskje jeg kunne forklart folk hvorfor det ble som det ble. Jeg kan bare si at jeg valgte å gjøre det på en måte som førte til at mitt farvel med Rosenborg og Trondheim ikke ble slik det burde ha vært. Det er dumt at folk nå har dette inntrykket av meg, sier Sørensen til Adresseavisen.

Og han er ærlig nok til å innrømme at han bryr seg om hvilket inntrykk folk har av ham:

- Jeg er mer opptatt av ikke å bli mislikt enn å bli likt. Å bli mislikt er ubehagelig. Jeg tror de som ikke liker meg er de som ikke kjenner meg godt, sier Jan Derek Sørensen.