Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sørensen og Johansen satte karrierepunktum

Glimt delte poengene med Odd.

ENDELIG FARVEL: Stig Johansen (t.h.) tok i likhet med Jan Derek Sørensen farvel med Bodø/Glimt og norsk toppfotball etter en lang og innholdsrik karriere. Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen (t.v.) må dermed planlegge tilværelsen i Adeccoligaen uten de to ringrevene.Foto: SCANPIX
ENDELIG FARVEL: Stig Johansen (t.h.) tok i likhet med Jan Derek Sørensen farvel med Bodø/Glimt og norsk toppfotball etter en lang og innholdsrik karriere. Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen (t.v.) må dermed planlegge tilværelsen i Adeccoligaen uten de to ringrevene.Foto: SCANPIX Vis mer

||| • Bodø/Glimt - Odd Grenland 1-1.

Jan-Derek Sørensen (37) og Stig Johansen (37) tok farvel med eliteserien og Bodø/Glimt med uavgjort 1-1 for Odd Grenland.

Veteranene har begge bestemt seg for å legge opp etter denne sesongen. Begge var med på Aspmyra søndag. Sørensen ble byttet ut da det sto igjen ti minutter å spille, mens Stig Johansen ble byttet inn etter 72 minutters spill. Johansen kunne fint ha blitt matchvinner fem minutter før full tid, men avslutningen ble akkurat ikke bra nok.

Sørensen, som fyller 38 år 4. juledag, har spilt toppfotball siden i 1992. Da var han Lyn-spiller. Oslo-gutten har blant annet to opphold i Bodø/Glimt bak seg og var også proff i Borussia Dortmund i en periode.

— Et vemodig øyeblikk. Jeg hadde et par sjanser og hadde utrolig lyst på et mål, men dessverre ble det ingen scoring, sa Sørensen. Han flytter tilbake til Oslo i løpet av november måned. Framtiden er litt uviss.

— Nå skal jeg ha fri i en periode og være sammen med ungene. Det dukker nok opp noe på veien.

— Har du en trener i magen?

— Jeg er veldig interessert i talentutvikling, så vi får se, sa veteranen.

Rart Stig Johansen har også to perioder i Bodø/Glimt bak. Det første startet i 1995, det andre i 2001. Spissen har også et opphold i engelsk og svensk fotball bak seg.

Nå ble det slutten også for hans karriere.

— Det er dumt å stå slik etter en slik kamp. Det gir ingen god følelse å stå slik når jeg egentlig trodde at de ville ha meg med videre. Jeg har ikke lyst til å legge skoene på hylla, men nå ligger de der, sa Stig Johansen.

Blitslys Mounir Hamoud fikk blitslyset på seg i 2. omgang søndag.

Han skulle nok ha vært Odd-målet foruten. Hamoud serverte et horribel tilbakespill rett i føttene på Odds toppscorer Peter Kovacs som hadde små problemer med å score sitt 16. mål for sesongen. Dermed havnet han bare ett mål bak Rosenborgs Rade Prica i kampen om toppscorertittelen i eliteserien.

Hamoud gjorde godt for seg ti minutter senere. Da headet han ballen inn til utligning 1-1 fra kloss hold etter en pasning fra backkollega Willis Forko.

Glimt var 1.-divisjonsklubb allerede før oppgjøret søndag. Odd Grenland havnet på fjerdeplass. Det er sterkt av en klubb som kom opp fra 1. divisjon etter forrige sesong.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media