SLAGEN MANN: Danmarks målvakt Thomas Sørensen får gjennomgå i danske aviser etter 3-1-tapet for Japan. Foto: AFP/GABRIEL BOUYS
SLAGEN MANN: Danmarks målvakt Thomas Sørensen får gjennomgå i danske aviser etter 3-1-tapet for Japan. Foto: AFP/GABRIEL BOUYSVis mer

- Sørensen sendte Danmark på katastrofekurs

Danske tabloider mener Danmark falt uten ære.

|||
(Dagbladet): Under overskriften «Danmark ydmyket i VM» er ikke Ekstrabladet nådige i omtalen av sine hjemreisende fotboldsdrenge.

- To japanske frisparkmissiler og danske feil i hopetall sendte landslaget ut i VM-mørket, skriver den danske tabloidavisa på sine nettsider.

Avisa mener hele laget sviktet, men trekker fram tabbekeeper Thomas Sørensen som særlig viktig årsak til at laget røyk ut.

«Nederlaget vekket stygge minner om VM-exiten mot England i 2002. Som den gang var det nemlig en fadese fra Thomas Sørensen som sendte Danmark på katastrofekurs», skriver Ekstrabladet.

Avisa raljerer også over at trener Morten Olsen plukket ut flere gamle veteraner til startoppstillingen.

«Og det ligner en tanke, at det danske VM-Waterloo fant sted i Rustenburg. For de danske veteraner så rustne ut som aldri før mot de aggressive og hardt arbeidende japanerne».

Tabloidstorebror BT skriver at «Danmark falt uten ære», og at «to japanske dødballer drepte Danmark, som fikk en sørgelig avskjed i VM».

Også BT trekker fram keeper Sørensens stygge tabbe som medvirkende årsak til fadesen.