Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sørensen stoppet Chelseas seiersrekke

Villa-keeperen storspilte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Chelsea-Aston Villa 1-1.

Chelsea stoppet på fire strake seire i Premier League. Mye takket være slurvete avslutninger, men også på grunn av en strålende opplagt Thomas Sørensen i Villa-målet.

- Keeperen deres gjorde gode redninger. Han stoppet ballen ved to eller tre anledninger, men i tillegg hadde han stolpen på sin side, sier Chelsea-manager José Mourinho til Sportinglife.

Han mente likevel at laget hans gjorde en god kamp.

- Når vi spiller så bra som vi gjorde, og når vi skaper en kamp med så høy kvalitet og så mange sjanser, da vet alle at du fortjener å vinne, mener portugiseren.

- Klarte å stå imot

Motstanderens manager, Martin O\'Neill, sa seg enig i at laget hans havnet under voldsomt press mot slutten.

- På en annen dag hadde vi kanskje rotet bort det ene poenget. Men i dag klarte vi å stå imot, og derfor fikk vi med oss et godt resultat, sier O\'Neill.

TIDLIG BAKLENGS: Etter drøye to minutter må Thomas Sørensen liggende se Didier Drogba sette inn 1-0 for Chelsea. Deretter stengte dansken buret. Foto: AP/Scanpix
TIDLIG BAKLENGS: Etter drøye to minutter må Thomas Sørensen liggende se Didier Drogba sette inn 1-0 for Chelsea. Deretter stengte dansken buret. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Mye av årsaken til det var altså den danske keeper ved navn Sørensen. Men selv om han stoppet flere av serielederens sjanser utover i kampen, måtte han gi tapt allerede etter to minutter og noen små sekunder.

John Terry slo Sørensen i en hodeduell - om enn med noe aktiv bruk av armene der han kom flyende inn. Dommeren lot fløyta være, og ballen falt i beina til Didier Drogba som dyttet den inn i målet fra kort hold.

Utliknet rett før pause

I det sjette minuttet var Frank Lampard nær ved å doble ledelsen med et susende langskudd, men Sørensen fikk fingertuppene på ballen og slo den utenfor.

Villa kan takke Sørensen for at de ikke slapp inn flere mål i løpet av første omgang, men også Petr Cech hadde en solid redning da han slo unna et godt skudd fra Stilian Petrov.

Aston Villa utliknet rett før pause. Et frispark ble slått langt bak i feltet, der Liam Ridgewell fikk stå alene og heade tilbake foran mål. Han traff panna til Gabriel Agbonlahor, som styrte ballen inn bak Petr Cech.

I tverrliggeren

Seks minutter inn i andre omgang burde Drogba sendt Chelsea tilbake i ledelsen, men han misset alene med Sørensen.

Lampard misset et nytt skuddforsøk, og Sørensen reddet mesterlig fra Michael Essien.

Etter 70 minutter skapte Chelsea-innbytter Shaun Wright-Phillips en stor sjanse for seg selv da han styrtet inn i feltet og banket ballen i undersiden av tverrliggeren fra skrått hold.

Et par minutter seinere fikk Wright-Phillips en gratissjanse til å breiside ballen i åpent mål, men da sleivet han stygt på ballen.

Stor Villa-sjanse

Andrej Sjevtsjenko satte Thomas Sørensen på prøve etter 77 minutter. Ukraineren dro seg fint fri 20 meter fra mål, men dansken fikk igjen en hånd på ballen og slo den greit unna.

Minutter før full tid kunne Juan Pablo Angel utnyttet en sjelden sjanse til å senke Chelsea, men skuddet traff nettveggen på utsiden av målet.

Chelsea hadde klart flest sjanser til å avgjøre, og selv kampens siste ballberøring var en gedigen målsjanse - men headingen etter corner gikk like utenfor krysset.

Varm omfavnelse

Chelsea beholder tabelltoppen, men kan bli passert av Manchester United om Fergusons menn vinner hjemme mot Newcastle i morgen.

Jose Mourinho og Martin O\'Neill avfeiet alle spekulasjoner om uoverensstemmelser dem imellom med en lang og koselig omfavnelse etter sluttsignalet.

Dette var den første kampen mellom de to managerene siden Uefa-cupfinalen for tre år siden, da Celtic-manager O\'Neill beskyldte Mourinhos Porto-spillere for skuespill og usportslig oppførsel.

UTLIKNING: Gabriel Agbonlahor headet inn 1-1 for Villa rett før pause.