Sorg, tårer og skuffelse i Brasil

Romario måtte kjempe med tårene foran tv-kameraene. - Det er alltid vanskelig å tape, men ingen hadde ventet dette, sa 32-åringen som måtte nøye seg med kommentatorjobb for tv-kanalen Globo i stedet for VM-spill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Romarios ord og skuffelse søndag kveld reflekterte hele den fotballgale nasjonens lidelse.

I flere dager før VM-finalen hadde brasilianere regnet seg som «Pentacampeao» - femdobbelt verdensmester - og festet deretter.

Tap ble ikke en gang regnet som et mulig utfall av kampen mot Frankrike, og da det til slutt kom, var skuffelsen og sjokket enormt.

- 160 millioner mennesker lider. Andreplass er ikke verdt noen ting, sa CBN-radios kommentator da sluttsignalet lød.

I gatene i Rio, Sao Paulo og Brasilia gråt folk åpenlyst. Titusener av mennesker i de største byene hadde samlet seg for å følge kampen på storskjerm.

Ingen sambastemning

I Rios Tijuaca-distrikt ble det gjort halvhjertete forsøk på å live opp stemningen med sambarytmer, men til tross for store inntak av drinken cahcaca, var disse forsøkene like fruktbare som Ronaldo og cos innsats på Stade de France.

Rio de Janeiro hadde forberedt fest for to millioner mennesker på den berømte Copacabana-stranden, men ingen følte for å ta del. I stedet sto en mengde flagg og en fire meter høy modell av Triumfbuen igjen alene i det regntunge været.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer