Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sørgård slutter som landslagstrener

Vil heller selge biler på Hønefoss.

(Dagbladet.no): Krister Sørgård var trolig blant nasjonens mest utskjelte menn etter vrakingen av Petter Northug til OL. Det ble ikke stort bedre etter at langrennsgutta dro hjem fra Torino med en fattig sølvmedalje å slå i bordet med.

Nå har han sagt opp kontrakten med skiforbundet, og skal begynne i ny jobb som daglig leder for Tronrud Bil i Hønefoss.

- Dette var et jobbtilbud jeg ikke kunne avslå, selv om jeg var svært motivert for å fullføre et år til som landslagssjef, sier Sørgård i en pressemelding fra Norges skiforbund.

Overraskende beslutning

Sørgård benekter at avgjørelsen har noe med fiaskoen i OL å gjøre.

- Det har ingenting med denne avgjørelsen å gjøre. Jeg har vært i jobben i fem år, og i miljøet siden 1988. Hjemme har jeg kone og tre barn. De vil jeg nå bruke mer tid på, sier Sørgård til VG Nett.

For ett år siden forlenget Sørgård sin kontrakt med Skiforbundet, som skulle gjelde ut ski-VM neste år.

Meldingen om at Sørgård nå likevel trekker seg er overraskende.

Han har flere ganger snakket aktivt om neste sesong, og nylig snakket varmt om muligheten for å inkludere Thomas Alsgaard i trenerteamet.

SLUTTER SOM TRENER: Krister Sørgård blir daglig leder i Tronrud Bil på Hønefoss. Her under OL i Torino, som ble en skuffelse for det norske langrennslaget. Foto: Bjørn Langsem
SLUTTER SOM TRENER: Krister Sørgård blir daglig leder i Tronrud Bil på Hønefoss. Her under OL i Torino, som ble en skuffelse for det norske langrennslaget. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Skinstad beklager

Skiforbundets nyansette sportssjef for langrenn, Åge Skinstad, må dermed gå direkte igang med å lete etter en ny hovedtrener. Han sier det er beklagelig at Sørgård slutter.

- Han har vært en sentral person i norsk langrenn i en rekke år og nedlagt et imponerende arbeid. Jeg vil også understreke at han nyter stor tillit blant de aktive, sier Skinstad.

Skinstad håper å ha den nye treneren på plass i løpet av mai.

Sørgård slutter som landslagstrener
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling