- Sørgebåndsaken hjalp i hvert fall ikke Heiberg og IOC

Langrennsjentenes sjef kalte reaksjonen «helt høl i huet».

SKAPTE REAKSJONER: Therese Johaug og Marit Bjørgen etter målgang på 15 km skibytte i Sotsji. Kvinnene gikk med sørgebånd, og fikk kjeft av IOC. Det skapte sterke reaksjoner i Norge.   Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SKAPTE REAKSJONER: Therese Johaug og Marit Bjørgen etter målgang på 15 km skibytte i Sotsji. Kvinnene gikk med sørgebånd, og fikk kjeft av IOC. Det skapte sterke reaksjoner i Norge. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det begynte med sørgebåndsaken, der jeg i høyeste grad var innblandet. Det var vel begynnelsen på at folket ble skeptiske, sa Norges IOC-medlem Gerhard Heiberg til NRK i går, i et forsøk på å forklare et strandet Oslo-OL i 2022.

Sørgebåndsaken ble en hodepine for Heiberg i Sotsji, da de norske langrennsjentene ble refset av IOC for å ha markert Astrid Uhrenholdt Jacobsens brors dødsfall under skiathlon.

Kvinnenes landslagstrener Egil Kristiansen omtalte reaksjonen som «helt høl i huet» den gangen, og er helt enig med Heiberg i at den saken skadet OL-kampen.

- Det bidro nok absolutt ikke positivt. Om negativiteten startet der, det er jeg usikker på, for jeg tror det norske folk lenge har hatt et inntrykk av IOC som et pampevelde. Men den saken hjalp i hvert fall ikke, sier Kristiansen til Dagbladet.

Det sportslige i bakleksa Han er skuffet over at kampen for OL i Oslo i 2022 endte som den gjorde, men forstår samtidig at det gikk som det gikk.

- Jeg tror nok det bildet media har skapt av IOC har hatt mye å si. Da sier jeg ikke at det bildet bare er medieskapt, men det er klart at store oppslag i media påvirker folk, som gårsdagens om kravene fra IOC, sier Kristiansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer