Sørgelige Start

Odd-Start 3-0: To poeng på ni serierunder, og null målsjanser mot Odd. Sørlandets stolthet Start er et sørgelig skue og er på full fart mot nedrykk. Men trener Jan Halvor Halvorsen nekter å gi opp håpet.

#- Det er fortsatt 17 kamper igjen, og jeg kan ikke stå her og si at det bærer mot nedrykk. Det er for feigt. Men jeg skjønner jo at spørsmålet er legitimt, sier Halvorsen til Dagbladet. Start sto ekstremt lavt mot Odd og slapp ikke hjemmelaget til mer enn to målsjanser før pause. Det var meningen å satse på kontringer i håp om å stjele poengene. Start kontret på sett og vis, men på 90 minutter kom de til fire dårlige avslutninger. Ingen av dem kan kalles målsjanser.

Taktisk

- Vi gjorde en taktisk god kamp fram til 0- 1 20 minutter før slutt. Men da 0- 2 kom på straffe like etter, visste jeg at løpet var kjørt. Vi har et ungt og urutinert lag og er i en oppbyggingsfase. Det er ikke enkeltspillere som svikter. Det handler om hele laget. Trolig rykket Start opp minst ett år for tidlig. Og når heller ikke klubbledelsen handler inn folk som kan heve laget, må det gå galt. Sørlendingene har bare brukt 600000 kroner på spillerkjøp siden opprykket. Resultatet ser vi allerede.

Ingen krise

- Skulle vi rykke ned, er det ingen krise. Klubben har økonomi, og alle spillerne har langtidskontrakter og organisasjonen bygges gradvis opp. Det hadde vært verre å være i vår posisjon hvis vi hadde brukt 20 millioner på spillerkjøp. - Før fjorårssesongen hadde vi målsetting om å rykke opp innen 2002. Går vi ned i høst, kan vi ennå greie målet med direkte opprykk neste sesong, sier Jan Halvor Halvorsen. arvid.holmlund@dagbladet.no # FOR SMÅ: Startspillerne Helge Bjønsaas og Bjørn Stephansen ble et nummer for små i de fleste duellene mot Frode Johnsen og Odd. # Foto: TORBJØRN BERGørgelige Start # SKIEN (Dagbladet): Odd- Start 3- 0. To poeng på ni serierunder, og null målsjanser mot Odd. Sørlandets stolthet Start er et sørgelig skue og er på full fart mot nedrykk. Men trener Jan Halvor Halvorsen nekter å gi opp håpet.