Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sorgtung avskjed med cricketstjerne

Statsministeren og en rekke cricketprofiler til stede.

 TOK FARVEL:  Kirken i Macksville, nord for Sydney, var fullsatt under begravelsen til Phillip Hughes, som forrige uke døde på cricketbanen. Statsminister Tony Abbott var også på plass. Foto: REUTERS/Cameron Spencer/NTB Scanpix.
TOK FARVEL: Kirken i Macksville, nord for Sydney, var fullsatt under begravelsen til Phillip Hughes, som forrige uke døde på cricketbanen. Statsminister Tony Abbott var også på plass. Foto: REUTERS/Cameron Spencer/NTB Scanpix. Vis mer

Både statsministeren og en rekke cricketprofiler var blant dem som tok et følelsesladet farvel med den australske stjernespilleren Phillip Hughes onsdag.

Et balltre sto lent mot Hughes' kiste under begravelsen i en fullsatt sal i den lille byen Macksville i New South Wales. Foruten statsminister Tony Abbott var også landslagskaptein Michael Clarke og tidligere profiler som Brian Lara og Shane Warne til stede.

- Phillips ånd, som vil være en del av spillet vårt for alltid, vil fungere som en vokter av sporten vi elsker, sa Clarke.

Truffet av ball Australsk cricketsport har vært i sorg etter at Hughes døde torsdag sist uke. Han hadde ligget på sykehus i to dager etter å ha blitt truffet av et kast.

25-åringen skulle slå for South Australia i en delstatskamp, men bommet på ballen slik at den spratt opp og traff ham i nakken. Det forårsaket blødninger i hjernen, og han mistet bevisstheten.

Han fikk hjertemassasje og kunstig åndedrett før han ble fløyet til sykehus. Der ble han operert, men livet sto ikke til å redde.

Minnet Hughes spilte 26 testkamper for Australia, og begravelsen ble vist direkte på nasjonal TV. I Sydney, Brisbane, Adelaide og Perth møtte hundrevis av mennesker for å følge begravelsen på storskjerm.

På Sydney Cricket Ground var det satt ut 63 balltre til minne om Hughes. Det tilsvarte antall poeng han hadde slått inn i løpet av kampen før han ble truffet.

Samme kveld som Hughes døde, gikk landslagskaptein Clarke ut på banen i Sydney for å minnes 25-åringen.

- Jeg sto ved gjerdet, knelte og tok på gresset. Jeg sverger at han var der sammen med meg, sa Clarke.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling