Sorgtung avskjed med cricketstjerne

Statsministeren og en rekke cricketprofiler til stede.

TOK FARVEL:  Kirken i Macksville, nord for Sydney, var fullsatt under begravelsen til Phillip Hughes, som forrige uke døde på cricketbanen. Statsminister Tony Abbott var også på plass. Foto: REUTERS/Cameron Spencer/NTB Scanpix.
TOK FARVEL: Kirken i Macksville, nord for Sydney, var fullsatt under begravelsen til Phillip Hughes, som forrige uke døde på cricketbanen. Statsminister Tony Abbott var også på plass. Foto: REUTERS/Cameron Spencer/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Både statsministeren og en rekke cricketprofiler var blant dem som tok et følelsesladet farvel med den australske stjernespilleren Phillip Hughes onsdag.

Et balltre sto lent mot Hughes' kiste under begravelsen i en fullsatt sal i den lille byen Macksville i New South Wales. Foruten statsminister Tony Abbott var også landslagskaptein Michael Clarke og tidligere profiler som Brian Lara og Shane Warne til stede.

- Phillips ånd, som vil være en del av spillet vårt for alltid, vil fungere som en vokter av sporten vi elsker, sa Clarke.

Truffet av ball Australsk cricketsport har vært i sorg etter at Hughes døde torsdag sist uke. Han hadde ligget på sykehus i to dager etter å ha blitt truffet av et kast.

25-åringen skulle slå for South Australia i en delstatskamp, men bommet på ballen slik at den spratt opp og traff ham i nakken. Det forårsaket blødninger i hjernen, og han mistet bevisstheten.

Han fikk hjertemassasje og kunstig åndedrett før han ble fløyet til sykehus. Der ble han operert, men livet sto ikke til å redde.

Minnet Hughes spilte 26 testkamper for Australia, og begravelsen ble vist direkte på nasjonal TV. I Sydney, Brisbane, Adelaide og Perth møtte hundrevis av mennesker for å følge begravelsen på storskjerm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer