VIL BLI FIFA-PRESIDENT: Chung Mong Joon har offisielt meldt seg på i kampen om å bli ny FIFA-president. Sørkoreaneren skylder på Sepp Blatter for problemene forbundet nå befinner seg i. Foto: EPA/IAN LANGSDON
VIL BLI FIFA-PRESIDENT: Chung Mong Joon har offisielt meldt seg på i kampen om å bli ny FIFA-president. Sørkoreaneren skylder på Sepp Blatter for problemene forbundet nå befinner seg i. Foto: EPA/IAN LANGSDONVis mer

Sørkoreaner vil bli FIFA-president. Skylder på Blatter for problemene

- Ikke vært der med sunt og godt lederskap.

Chung Mong Joon har offisielt meldt seg på i kampen om å bli ny FIFA-president. Sørkoreaneren skylder på Sepp Blatter for problemene forbundet nå befinner seg i.

Chung var visepresident i det internasjonale fotballforbundet (FIFA) mellom 1994 og 2011, og 63-åringen annonserte mandag at han stiller til valg når forbundet skal velge ny president 26. februar.

Ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap har Chung uttalt at det FIFA trenger er «en leder som kan håndtere kriser og reformere», og han er skeptisk til at franske Michel Platini kan overta som president etter Sepp Blatter.

- Vi lever i en annen tid nå. FIFA må reflektere en annen hverdag. Kontinuitet er viktig, men det er også endring, sa Chung. Han skylder på Blatter for FIFAs problemer den siste tiden, og mener at en ny europeer i sjefsstolen ikke er riktig vei å gå.

- Ville FIFA vært i den situasjonen de er nå hvis Europa hadde stått for sunt og god lederskap?, spurte Chong mandag.

- Den virkelige årsaken til at FIFA har blitt en så korrupt organisasjon er at den samme mannen og kameratene hans har ledet organisasjonen i 40 år, fortsatte Chung.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram