Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sørkoreansk bronsevinner uønsket på seierspallen

IOK starter granskning.

HOLDT OPP SKILT: En sørkoreansk fotballspiller som holdt opp et skilt med et politisk budskap etter bronsekampen mot Japan er uønsket på seierspallen. Spilleren på bildet er ikke personen det er snakk om. Foto: REUTERS/Paul Hackett
HOLDT OPP SKILT: En sørkoreansk fotballspiller som holdt opp et skilt med et politisk budskap etter bronsekampen mot Japan er uønsket på seierspallen. Spilleren på bildet er ikke personen det er snakk om. Foto: REUTERS/Paul Hackett Vis mer

En sørkoreansk fotballspiller som holdt opp et skilt med et politisk budskap etter bronsekampen mot Japan er uønsket på seierspallen.

Det opplyste Den internasjonale olympiske komité (IOK) lørdag.

Spilleren holdt opp et skilt med et budskap om øygruppen som kalles Takeshima i Japan og Dokdo i Sør-Korea. Den ligger midt mellom de to landene, og begge gjør krav på øyene.

Situasjonen har vært ekstra spent etter at Sør-Koreas president Lee Myung-bak overraskende besøkte øyene tidligere i uken.

Det er forbud mot politiske ytringer på idrettsbanen under OL.

- Vi har innledet en gransking og har bedt Sør-Koreas OL-komité om en forklaring, heter det i en uttalelse fra IOK.

- Vi har også bedt den sørkoreanske OL-komiteen om å treffe egne tiltak i saken og har bedt om at utøveren ikke møter opp til seiersseremonien.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media