DELTOK: Hyon Song Wol, Nord-Koreas kanskje største popstjerne, var i helga på besøk i Sør-Korea. Foto: Yonhap
DELTOK: Hyon Song Wol, Nord-Koreas kanskje største popstjerne, var i helga på besøk i Sør-Korea. Foto: Yonhap Vis mer

Anlegg i Nord-Korea skal brukes til fellesaktiviteter under OL

Sørkoreansk OL-delegasjon på besøk i Nord-Korea

En sørkoreansk delegasjon har dratt til nabolandet i nord for å inspisere anlegg som skal brukes under planlagte fellesaktiviteter under vinter-OL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De to nabolandene, som i prinsippet fortsatt er i krig med hverandre, har tidligere blitt enige om at nordkoreanske utøvere skal delta i de olympiske vinterlekene i Pyeongchang neste måned. Landene planlegger blant annet et felles kvinnelig ishockeylag og å marsjere sammen inn under åpningsseremonien.

Landene har også blitt enige om at sørkoreanske skiløpere skal trene sammen med sine nordkoreanske kollegaer på et skianlegg i Masikryong nord for grensen. Der planlegger de også en felles kulturell markering på det berømte fjellet Kumgang.

De tolv representantene fra Sør-Korea er de første som reiser på et offisielt besøk til nabolandet på nærmere to år, ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Søndag ankom en gruppe nordkoreanere Sør-Korea for å gjøre forberedelser på motsatt side. Nord-Korea skal bidra med flere kulturelle innslag i forbindelse med OL og delegasjonen ønsket å kikke nærmere på arenaene. Med i gruppen var Nord-Koreas kanskje største popstjerne, Hyon Song Wol.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer