Anlegg i Nord-Korea skal brukes til fellesaktiviteter under OL

Sørkoreansk OL-delegasjon på besøk i Nord-Korea

En sørkoreansk delegasjon har dratt til nabolandet i nord for å inspisere anlegg som skal brukes under planlagte fellesaktiviteter under vinter-OL.

DELTOK: Hyon Song Wol, Nord-Koreas kanskje største popstjerne, var i helga på besøk i Sør-Korea. Foto: Yonhap
DELTOK: Hyon Song Wol, Nord-Koreas kanskje største popstjerne, var i helga på besøk i Sør-Korea. Foto: Yonhap Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De to nabolandene, som i prinsippet fortsatt er i krig med hverandre, har tidligere blitt enige om at nordkoreanske utøvere skal delta i de olympiske vinterlekene i Pyeongchang neste måned. Landene planlegger blant annet et felles kvinnelig ishockeylag og å marsjere sammen inn under åpningsseremonien.

Landene har også blitt enige om at sørkoreanske skiløpere skal trene sammen med sine nordkoreanske kollegaer på et skianlegg i Masikryong nord for grensen. Der planlegger de også en felles kulturell markering på det berømte fjellet Kumgang.

De tolv representantene fra Sør-Korea er de første som reiser på et offisielt besøk til nabolandet på nærmere to år, ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Søndag ankom en gruppe nordkoreanere Sør-Korea for å gjøre forberedelser på motsatt side. Nord-Korea skal bidra med flere kulturelle innslag i forbindelse med OL og delegasjonen ønsket å kikke nærmere på arenaene. Med i gruppen var Nord-Koreas kanskje største popstjerne, Hyon Song Wol.

(NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer