Sørkoreansk OL-rebell slipper militærtjeneste

Uønsket på seierspallen etter politisk markering.

ULOVLIG MARKERING: Park Jong-woo fikk ikke være med på seierspallen da Sør-Korea fikk sine bronsemedaljer i fotballturneringen etter å ha vist fram denne plakaten med påskriften «Dodko er vårt land». IOC tillater nemlig ikke politiske ytringer i OL. Foto: Jon Super / AP Photo / NTB Scanpix
ULOVLIG MARKERING: Park Jong-woo fikk ikke være med på seierspallen da Sør-Korea fikk sine bronsemedaljer i fotballturneringen etter å ha vist fram denne plakaten med påskriften «Dodko er vårt land». IOC tillater nemlig ikke politiske ytringer i OL. Foto: Jon Super / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
ol-logo

OL Tokyo

2020

Fotballspilleren Park Jong-woo blir fritatt fra militærtjeneste etter OL-bronsen, selv om han holdt opp en plakat med et politisk budskap og var uønsket på seierspallen.

Det var under feiringen av 2-0-seieren i bronsekampen mot Japan at Park holdt opp en plakat med påskriften «Dodko er vårt land».

Det er en referanse til øygruppen som kalles Dodko i Sør-Korea og Takeshima i Japan. Den ligger midt mellom de to landene, og begge gjør krav på øyene. Situasjonen har vært ekstra spent etter at Sør-Koreas president Lee Myung-Bak overraskende besøkte øyene bare timer før kampen.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) forbyr politiske ytringer under OL, og Park ble nektet å stille på seierspallen da lagkameratene mottok sine bronsemedaljer. Samtidig har IOC innledet en gransking av saken.

Situasjonen har reist spørsmål om hvorvidt Park, i likhet med lagkameratene, skal fritas fra den obligatoriske militærtjenesten på to år i hjemlandet. Det var nemlig lovnaden til alle sørkoreanere som dro fra London-OL med medalje.

Tirsdag opplyste idrettsminister Choe Kwang-shik at Park skulle få lov til å hoppe over tiden i uniform, selv om han aldri mottok en medalje og uavhengig av utfallet av IOCs gransking.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer