Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sørlendingene tror igjen

KRISTIANSAND (Dagbladet): Start- Bryne 4- 2. Andreas Ottosson puttet på to mål, og fikk ett anullert. Med tremålsseier ville sørlendingene passert Bryne på tabellen.

Men smilene var likevel brede både på og utenfor banen etter kampen. Endelig ble det hjemmeseier og sørlendingene har fått tilbake troen på at Start blir værende i den øverste divisjonen også neste sesong.

Pur glede

Vårsesongen skaffet tannlegene på Sørlandet mye ekstraarbeid. Starts spill var tennerskjærende helt fram til EM-pausen.

Ferien brukte Jan Halvor Halvorsen til å nullstille laget. Siden har sørlendingene bare tapt én kamp - ufortjent - mot Vålerenga.

I går viste publikum alle tennene i pur glede på stadion. Eneste skår i glisene var Brynes andre mål - en slurvefeil tillot jærbuene å sende Start ned på bunnplassen igjen.

Lagmoral

Andreas Ottosson fikk mye pepper i vår, som spisser gjerne gjør når de ikke lager mål. Nå står svensken med sju mål i protokollen, og har et ikke ubetydelig ansvar for at Start er i fullt driv ut av gjørma.

Heltestatusen nærmer seg. Men spissen ser ikke på seg selv som Sørlandets frelser.

- Jeg er godt fornøyd selv. Men forskjellen fra i vår er at nå skaper laget målsjanser. Vi får opp folk i boksen hele tida, så jeg slipper de lange ballene opp til meg alene på topp, sier Ottosson.

Sjøltillit

Sjøltillit er ett nøkkelord for etter-EM-utgaven av Start. Ousman Nyan er et annet. Nyan binder leddene i laget sammen via midtbanen, slik at spillet ikke halter og motstanderne kommer under press når nye angrep ruller fram hele tida.

I går gikk Nyan ut mot slutten av første omgang - likevel fortsatte resten av laget i samme stil.

- Sjøltilliten har økt når vi har vunnet flere kamper og fått til spillet vårt. Vi tør gjøre mer og lykkes fordi vi har tro på at vi skal få det til, oppsummerer Andreas Ottosson.

- Ousman fikk ei lårhøne tidlig. Da vi ledet 3- 0, gamblet jeg ikke, men tok ham ut for ikke å ta noen sjanser på skade, sier Jan Halvor Halvorsen.

Han var imponert over Starts førsteomgang. Andre omgang nevner han ikke. Det gjør han rett i.

Start profitterer naturligvis på den voldsomme oppturen de siste kampene - selv om potensialet har vært klart i hele år. Samtidig er de øvrige lagene i tabellbunnen på nedtur - som Bryne ettertrykkelig viste.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media