Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sørlie hedrer Ingstad

Hundekjøreren Robert Sørlie er travelt opptatt med forberedelsene til en ny sesong, der Iditarod i Alaska igjen blir høydepunktet. Han tar seg imidlertid tid til en amerikatur for å hedre Helge Ingstads minne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sørlie er invitert av den norske ambassaden i Washington til å delta på Helge Ingstad Memorial Symposium on Arctic Change i Fairbanks, Alaska 8. og 9. september. Han skal også være med på en seremoni i forbindelse med navngivingen av Ingstad Mountain i Anaktuvuk Pass søndag 10. september.

Robert Sørlie er invitert som representant for norsk hundekjørersport i Alaska, og vil blant annet snakke om Helge Ingstad som inspirator for sledehundsporten. Hurdølingen vil hedre den store norske eventyreren med sin tilstedeværelse.

Men han må også forvente spørsmål om sin deltakelse i neste års Iditarod. Det knytter seg selvsagt stor spenning rundt spørsmålet om den suverene hundekjøreren kan ta hjem sin tredje seier i verdens lengste sledehundløp.

(ANB)

NORSK IDITAROD-VINNER: Robert Sørlie representerer norske hundekjørerer i seremonien i Alaska. Foto: Scanpix
NORSK IDITAROD-VINNER: Robert Sørlie representerer norske hundekjørerer i seremonien i Alaska. Foto: Scanpix Vis mer
EVENTYRER: Helge Ingstads minne blir hedret når han får et fjell oppkalt setter seg.