Sørlie kan havne i Dakar Rally

Stian Sørlie er plukket ut fra Norge til å konkurrere om en plass i Dakar-rallyet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Formel-føreren reiser til Frankrike førstkommende helg, hvor han skal konkurrere om en plass i verdens tøffeste rally – ørkenmarerittet Dakar Rally.

– Jeg fikk et tips om denne konkurransen, og meldte meg på sammen med en kamerat, Torgeir Bjørnland, som kartleser. Jeg ble ganske overrasket da jeg for et par dager siden fikk beskjed om at jeg var plukket ut som norsk representant sammen med team fra ni andre land, sier en blid Stian Sørlie.

I Frankrike skal ti ekvipasjer fra like mange land gjennom en semifinale med sykling, kjøring, orientering med mer. Av de ti teamene går fem videre til den endelige finalen som kjøres i Marokko 25.-26. november.

De to beste teamene her blir værende igjen i landet fire dager for intensiv trening. Vinnerteamet får en racerigget Nissan Patrol til disposisjon i Dakar Rally som kjøres fra 1.- til 15. januar.

– Jeg har ingen planer om å gå over til rally, men jeg måtte jo bare prøve da denne anledningen bød seg. Om konkurrentene vi skal møte i helgen, vet jeg ingen ting, så jeg blir ikke skuffet selv om vi blir slått ut allerede i semifinalen. Men jeg skal selvsagt gjøre mitt beste for å komme meg videre, for det hadde vært skikkelig moro å få kjøre verdens tøffeste rally. De som vant denne konkurransen i fjor, kjørt inn til en 35. plass totalt og er på plass i ny bil i år. Jeg er godt fysisk trent og har god erfaring fra både grus og norske vinterveier, så jeg tror dette er noe som kan passe meg bra.

Kravene fra arrangøren er at man må være mellom 18 og 30 år, ha hatt gyldig førerkort i to år samt snakke flytende engelsk. Etter to år i det britiske formel BMW-mesterskapet og internasjonal satsning i gokart, innfrir Sørlie alle disse kravene.

– Dersom jeg skulle få muligheten til å starte Dakar Rally, kommer jeg til å gjøre alt som står i min makt for å stille til start. Foreløpig tar vi en test av gangen, så får vi se hvor langt vi kommer, sier 23-åringen fra Spydeberg.

(ANB)

BYTTER BIL: Formel BMW-kjører Stian Sørlie må finne fram grovere dekk dersom han kommer med i Rally Dakar. Foto: Scanpix
BYTTER BIL: Formel BMW-kjører Stian Sørlie må finne fram grovere dekk dersom han kommer med i Rally Dakar. Foto: Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer