Sørlie mister tid og bikkje

Robert Sørlies forsprang i verdens tøffeste hundekjøringsløp er blitt mindre. Og nå har nordmannen bare 11 hunder.

Den 43-årige hurdølingen startet forrige etappe i Iditarod-rennet i Alaska med ni timers forsprang og 12 hunder.

Da Sørlie forlot stasjonen Kaltag 2 i natt lokal tid var mye av ledelsen borte, og følget inneholdt ei bikkje mindre.

Årsaken kan være taktisk. Nordmannen skal ha hvilt mange timer på den siste strekningen, og han ble belønnet med en sjuretters middag ved ankomst.

Ut av Kaltag 2 er avstanden til toer Ramy Brooks bare på én time og 42 minutter. Inne på stasjon knep Brooks nye 20 minutter.

- Robert er i godt humør og fortsetter videre til Unalakleet. Han hvilte planmessig 6 timer på sporet, derfor lav snitthastighet. Ramy Brooks` spann merker kjøret i sitt forsøk på å hente inn Robert. Han må hvile mer for å unngå sprekk, melder

Sørlies offsielle hjemmeside

.

Det er usikkert når brannmannen fra Hurdal er i mål i Nome. Trolig skjer det ikke før torsdag, det gjenstår fortsatt nesten 60 mil.

Kommer nordmannen først til mål vanker det nærmere 500 000 kroner i førstepremie i Iditarod. I tillegg får vinneren en Dodge pickup til nesten samme verdi.

Sørlie innkasserte 3000 doller for førsteplasseringen inn til Kaltag. Tidligere fikk han samme sum for da han ankom Eagle Island første gang. Han har også vunnet reisesjekker med et amerikanske flyselskap underveis.

ALASKA:</B> Robert Sørlie på vei ut fra Tanana, et tidligere checkpoint i Iditarod.