Sørlie mot seier i Iditarod

Robert Sørlie tok tilbake ledelsen i Iditarod og kjørte fra toeren med halvannen time onsdag. I morgen tidlig er han i mål.

Nordmannen kom først til det siste sjekkpunktet i White Mountain etter å ha gjenerobret ledelsen fra sin hardeste konkurrent Ramy Brooks, som ga avkall på nattehvile og overtok ledelsen i løpet av natten. Ifølge rapportene fra Sørlie var det en meget sliten Brooks han tok igjen onsdag.

Onsdag kveld norsk tid var det bare 123 kilometer igjen til Nome. Målgang er ventet torsdag morgen norsk tid.

Brooks passerte nordmannen etter å ha kjørt spannet sitt meget hardt, men det synes å ha kostet for mye. Mens nordmannen la seg til å hvile på nattens sjekkpunkt i Elim, valgte Brooks å fortsette. Han brukte bare noen minutter på å hente halm til hundene selv om han nesten ikke har hatt hvile de to siste døgnene.

Sørlie sto opp da Brooks kom til Elim og la i vei bare et par minutter etter konkurrenten. I løpet av etappen fra Elim til Whiterock kjørte Sørlie fra Brooks med halvannen time. På det siste sjekkpunktet må konkurrentene hvile i minst åtte timer. Dermed blir det mindre rom for taktikk.

Ni hunder igjen

Tirsdag kveld måtte Sørlie la enda en av hundene bli igjen i Shaktoolik. Han har ni stykker igjen, mens Brooks har åtte hunder til å dra sin slede.

- Jeg snakket med Robert, og han fortalte at hundene er raske og friske. Nå er det bare rett fram til målgang, sa hans pressetalsmann Frode Galaaen til NTB onsdag kveld.

Konkurrentene har allerede tilbakelagt nærmere 1700 kilometer gjennom Alaska siden starten i Fairbanks. Dersom Sørlie blir første nordmann som vinner Iditarod, vil han også være vinner av verdenscupen i langdistanse sammenlagt.

En større pengepremie, pluss bonuspenger underveis og en Chevrolet, venter også vinneren i Nome.

Følg løpet på Iditarods nettsider, og sjekk Robert Sørlies posisjon.

PÅ VEI MOT ÆRE OG BERØMMELSE: Robert Sørlie holder god fart mot mål. Nå leder han løpet igjen.