Sørlie på 8. plass i Iditarod

Doug Swingley har brutt etter fall.

Robert Sørlie, fortsatt med alle hundene intakte, lå på 8.-plass da de beste kjørerne i Iditarod kom inn til sjekkpunktet Rohn i dag morges norsk tid.

Nordmannen som har to seirer i Iditarod fra før, lå snaue fem timer bak Lance Macay som leder. På strekningen fra Rainey Pass til Rohn holdt Sørlie litt lavere gjennomsnittshastighet enn de aller raskeste, men det norske håpet følger godt opp.

Doug Swingley som har fire seirer i denne manndomsprøven, måtte bryte i går etter at han var blitt skadet etter et fall. Uhellet var hans egen skyld, men skaden var så vidt alvorlig at 53-åringen ikke kunne fortsette.

Sigrid Ekran som er den andre norske deltakeren i årets Iditarod, lå på 21.-plass ut fra Rainey Pass.

Hun ligger noen timer bak Robert Sørlie, men debutanten har klart seg veldig bra i starten av årets løp. Ekran kjører med 15 hunder i spannet og har altså mistet en hund.

Fjorårsvinneren Jeff King var sju minutter foran Ekran inn til Rainey Pass, men gikk ut fra dette sjekkpunktet snaue to timer foran den norske kvinnen som bor i Fairbanks. King lå da på 16.-plass.

Robert Sørlie skal nå videre fra Rohn til Nikolai, en strekning på 120 kilometer, og det er ingen tvil om at nordmannen som er på jakt etter sin tredje seier i dette løpet, har fått en veldig bra start.

(NTB)

ÅTTENDE I ISEN: Robert Sørlie og hans 16 hunder lå på 8. plass i Iditarod i dag morges.