Sørlie-rival slo bikkjene med kjepp

Disket etter Iditarod.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ramy Brooks er en av Robert Sørlies erkerivaler i Iditarod. I går kveld amerikansk tid ble 38-åringen disket fra årets hundekjøringsløp i Alaska.

Amerikaneren dengte bikkjene sine drøyt 14 mil fra mål i Nome i forrige uke. Det bekrefter løpsleder Mark Nordman overfor nyhetsbyrået AP.

- Han mistet besinnelsen. Han slo hver enkelt hund i spannet, han var frustrert, sier løpslederen.

Brooks gikk løs på alle 10 bikkjene sine med en kjepp da to av dem nektet å løpe videre på isen nær Golovin. Han ble observert av folk som rapporterte ham videre til arrangørene.

Brooks la seg flat overfor en tremannsjury, og forklarte at han ville lære av sine feil og bli et bedre menneske. Han ble disket uansett i går kveld..

- Det er det eneste rette å gjøre. Iditarod er et tøft løp, det er ekstremsport. Da er det viktig å vise at folk tar vare på hundene sine, sier Sørlie-talskvinne Ann-Kristin Laeskogen til Dagbladet.no.

Sørlie kommer ikke hjem til Norge før neste helg, han bruker tid på å få bikkjene i stand til reisen hjem. Laeskogen er sikker på at de norske hundekjørerne i Team Norway aldri har latt frustrasjoner gå ut over bikkjene på samme måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer