Sørlie-rival slo bikkjene med kjepp

Disket etter Iditarod.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet.no): Ramy Brooks er en av Robert Sørlies erkerivaler i Iditarod. I går kveld amerikansk tid ble 38-åringen disket fra årets hundekjøringsløp i Alaska.

Amerikaneren dengte bikkjene sine drøyt 14 mil fra mål i Nome i forrige uke. Det bekrefter løpsleder Mark Nordman overfor nyhetsbyrået AP.

- Han mistet besinnelsen. Han slo hver enkelt hund i spannet, han var frustrert, sier løpslederen.

Brooks gikk løs på alle 10 bikkjene sine med en kjepp da to av dem nektet å løpe videre på isen nær Golovin. Han ble observert av folk som rapporterte ham videre til arrangørene.

Brooks la seg flat overfor en tremannsjury, og forklarte at han ville lære av sine feil og bli et bedre menneske. Han ble disket uansett i går kveld..

- Det er det eneste rette å gjøre. Iditarod er et tøft løp, det er ekstremsport. Da er det viktig å vise at folk tar vare på hundene sine, sier Sørlie-talskvinne Ann-Kristin Laeskogen til Dagbladet.no.

Sørlie kommer ikke hjem til Norge før neste helg, han bruker tid på å få bikkjene i stand til reisen hjem. Laeskogen er sikker på at de norske hundekjørerne i Team Norway aldri har latt frustrasjoner gå ut over bikkjene på samme måte.

- Det er flott at folk sier fra. På Team Norway er slikt uakseptabelt. Ingen av dem banker bikkjene sine fram i sporet. Det funker ikke, det er samspillet med hundene som får spannet framover, sier Sørlie-talskvinnen.

Sørlie er godt kjent med Brooks, som to ganger har blitt andremann i Iditarod.

- De har konkurrert side om side, i 2003 lå Brooks helt oppe i ryggen på Robert. Men Robert kjenner ham ikke personlig, sier talskvinnen.

En av Brooks bikkjer døde ett døgn etter at amerikaneren gikk løs på spannet. Arrangørene mener det ikkke er grunn til å tro at hendelsene henger sammen.

Brooks er bare disket fra årets løp, han får lov til å starte igjen i Iditarod 2008. Sørlie ble nummer 12 i årets løp.

Neste år er Kjetil Backen Team Norways deltaker i Iditarod.

<b>DISIPLIN:</b> Ifølge Iditarod-arrangørene forklarte Ramy Brooks at han slo bikkjene for å få disiplin inn i dem før siste strekning mot Nome. Foto: Scanpix/Ap
DISIPLIN: Ifølge Iditarod-arrangørene forklarte Ramy Brooks at han slo bikkjene for å få disiplin inn i dem før siste strekning mot Nome. Foto: Scanpix/Ap Vis mer
FUNKER IKKE Å SLÅ: Her kommer Robert Sørlie og hundene i mål på 12. plass torsdag. Sørlies talskvinne sier til Dagbladet.no at vold mot bikkjene virker mot sin hensikt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer