Sørlie ut i løypa igjen

Men får neppe neste pengepremie.

(Dagbladet.no): Litt før kl. 13 i dag norsk tid stakk Robert Sørlie ut fra Iditarod, gullgraverbyen som markerer halvkjørt løp.

Den 47-årige brannmannen er ikke aller først i løypa.

Der er spannet til Paul Gebhardt. 41-åringen stakk uten å hvile fra Iditarod i natt, og har allerede kommet seg forbi neste sjekkpunkt Shageluk.

Nå er amerikaneren på vei til Anvik etter en kort stopp. Ikke helt tilfeldig, førstemann inn i distriktet Yukon får drøyt 20 000 kroner i pengepremier - pluss en gallamiddag som flys inn fra Anchorage.

Denne middagen lages av kokker fra en av de store hotellkjedene i Alaska, og serveres på sølvfat med tilhørende krystallglass.

- Teknisk leder Robert løpet, sier Team Norway-talskvinne Nina Skramstad til Dagbladet.no.

Og Sørlie får trøste seg med maten han allerede har posjonert ut, pluss at Gebhardt ennå ikke har tatt 24-timershvilen og dermed egentlig ikke tilhører ledersjiktet.

Teten tilhører Sørlie, slik den har gjort de to siste dagene. Men sveits-amerikanske Martin Buser, firedobbel vinner, er nå bare 28 minutter bak.

LEDER EGENTLIG: Robert Sørlie har et spann foran seg i Iditarod, men Gebhardt har ennå ikke tatt det obligatoriske hviledøgnet. Foto: SCANPIX
LEDER EGENTLIG: Robert Sørlie har et spann foran seg i Iditarod, men Gebhardt har ennå ikke tatt det obligatoriske hviledøgnet. Foto: SCANPIX Vis mer

I ettermiddag stakk også ytterligere to spann ut fra Iditarod: Aliy Zirkle, Ramy Brooks.

Ifølgte rapporter inne på Iditarod-punktet er nordmannen i meget godt humør. Diaré hos noen av bikkjene er ikke noe han bekymrer seg for.

- Ikke noe problem, sier Sørlie til Iditarod-nettstedet Cabela\'s.

Sørlie er kjent for å tenke positivt, og optimismen blir neppe mindre nå som både spann og fører er uthvilte etter 24 timer i ro. Hurdølingen har også alle 16 bikkjene med seg - mot Busers 14.

- At Robert har alle hundene er imponerende. Det er kjempegodt hundestell, sier Skramstad.

Men fortsatt er det veldig langt til mål i Nome, omlag 950 km.

Bjørnar Andersen, 27-årig nevø av Sørlie, har også tatt langhvilen. Han er fortsatt i Iditarod, på 14. plass.

  • Dagbladet.no kommer tilbake med mer seinere i løpet.