Sørlies viktigste sesong

- Må vise hva jeg duger til

Til helgen tar årets sesong til i det britiske formel BMW-mesterskapet. Stian Sørlies naturlige målsetting er å gå helt til topps, for deretter å ta steget helt opp blant den ypperste klassen innen formel-sporten, formel 1.

– Dette blir min hittil viktigste sesong, nå må jeg vise hva jeg duger til for å komme videre i sporten, sier 22-åringen fra Spydeberg.

Sesonginnledningen lover bra for mannen som legger ned rundt 1.000 timer på fysisk trening i året, og som har blitt målt til et oksygenopptak på hele 71,2 – på høyde med godt trente midtbanespillere i fotball.

Vil til topps

– Jeg har kommet godt gjennom testene før sesongstart, og den nye bilen jeg skal kjøre kjennes veldig konkurransedyktig. Nå gjelder det å omsette alt jeg har lært i praksis slik at jeg får en best mulig start på sesongen.

Målet er å sanke jevnt med poeng gjennom hele året, det er viktig om jeg skal nå helt til topps, sier Sørlie. Det norske motorsport-talentet vant en runde i fjorårets britiske formel BMW-serie, og tok ytterligere fem pallplasser.

Men litt uflaks kombinert med noen førerfeil gjorde at han endte på sjetteplass da statusen ble gjort opp etter sesongslutt.

Til tross for at han endte et stykke unna toppen, ble han kåret til Sportsman of the Year. Prisen mottok han av sønnen til eieren av BMW Williams, Frank Williams.

Han har også vært på en omvisning på BMW Williams-fabrikken, og han sittet ved middagsbordet til teamsjef i formel 1-laget til BMW, Patrick Head.

– De vet hvem jeg er, og det er veldig nyttig med tanke på målet mitt i framtiden, sier han til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Favorittbane

Formel BMW-mesterskapet består av 20 løp fordelt på 10 helger, og innledes søndag på Donington Park. Det er en av Sørlies favorittbaner, og i fjor endte han på pallen der.

– All min fokus er rettet mot et best mulig resultat i helgen for å starte poengsankingen i årets sesong. Vi skal kjøre 20 løp, og alle teller like mye, sier han.

Om han går helt til topps, venter en bonus i form av en verdensfinale mot de øvrige vinnerne av formel BMW-mesterskapene.

– Verdensfinalen får vi eventuelt ta som en ekstra bonus. Det viktigste er en topplass i England, sier den norske Fortec Racing-føreren.

(ANB)