Sørloth-assist i Leipzig-seier

Alexander Sørloth fikk debuten fra start og sikret sitt første målpoeng for RB Leipzig. Etter kampen svarte han på spørsmål om landslagsbråket som vært den siste uken.

Alexander Sørloth fikk debuten fra start i kampen mot Hertha Berlin. Foto: NTB
Alexander Sørloth fikk debuten fra start i kampen mot Hertha Berlin. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • RB Leipzig - Hertha Berlin 2-1 (1-1)

En drøy måned etter overgangen til RB Leipzig fikk Alexander Sørloth debuten fra start for sin nye klubb. Og det skulle bli seier for Sørloth og Leipzig i nordmannens første start.

Mål av Dayot Upamecano og Marcel Sabitzer sikret tre poeng og tabelltopp for hjemmelaget. Sørloth noterte seg også for sitt første målpoeng da han noe heldig assisterte Upamecano på 1-1-målet.

- Det var kjempedeilig. Vi er på toppen av ligaen og spiller god fotball i dag, forteller Sørloth til Viaplay etter kampen.

Det har stormet rundt Sørloth den siste uken etter at det kom fram at det hadde vært en opphetet diskusjon mellom han og landslagstrener Lars Lagerbäck på et spillermøte etter Serbia-kampen tidligere denne måneden.

- Jeg har det veldig fint og jeg ønsker ikke å kommentere noe. Vi tar det iternt, sa Sørloth etter kampen om bråket som har vært rundt landslaget den siste uken.

PRESENTERES: Alexander Sørloth ble onsdag presentert for pressen som RB Leipzig-spiller. Video: RB Leipzig Vis mer

Leipzig fikk likevel en dårlig start på kampen. Hertha Berlins Jhon Cordoba førte nemlig hovedstadslaget opp i ledelsen åtte minutter ut i kampen.

Men ledelsen skulle bli kortvarig for Hertha Berlin da Sørloth noe heldig skulle få sitt første målpoeng for RB Leipzig.

Leipzig midtbanegeneral, Nordi Mukiele, headet først ballen i tverrliggeren etter et frispark før ballen spratt ut i 16-meteren. På returen skøyt Dayot Upamecano rett i bena til Sørloth og tilbake i sine egne bein. På det andre forsøket var Upamecano mer treffsikker og utliknet for hjemmelaget.

Dermed sikret Sørloth sitt første målpoeng for sin nye klubb. Det skal sies at assisten kan beskrives som noe heldig.

I det 77. minutt skulle avgjørelsen i kampen falle. Hjemmelaget fikk straffespark etter at Willi Orban fosset inn i 16-meteren og ble felt av Herthas Córdoba. Den satt innbytter Sabitzer sikkert i mål.

Det ble ingen flere scoringer i kampen. Dermed kunne Sørloth og Leipzig juble for serien som sikret tabelltopp i Bundesliga.

Sørloth spilte samtlige minutter, mens Rune Jarstein forble på benken hele kampen for Hertha Berlin.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer