Usain Bolt prøvespiller for Strømsgodset

Sørloth avfeier Bolt: - Han blir nok ingen toppspiss

Alexander Sørloth og Ørjan Nyland tror prøvespillet er gjort for PR, men sier at det blir spennende å følge med om verdens raskeste mann kan ha noe i norsk fotball å gjøre.

SPILLER GJERNE: Usain Bolt mener han kan bli et godt tilskudd på laget. Video: Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SANDVIKA(Dagbladet): Drammensklubben tok innersvingen på de aller fleste, og hadde plutselig verdens raskeste mann på trening på Marienlyst onsdag. Bolt hadde blitt flydd inn tirsdag kveld, og skal prøvespille en uke i Strømsgodset i samarbeid med Strømsgodsets draktsponsor Puma.

Bolt har i flere år vært Pumas ansikt utad, og har lenge hatt et godt forhold til den norske Puma-sjefen Bjørn Gulden.

Det er trolig dette gode forholdet som har resultert i at jamaicaneren havnet på prøvespill hos Tor Ole Skullerud og Strømsgodset.

TRENTE MED BOLT: Friidrettsstjerna Usain Bolt trente sammen med Strømsgodset i Drammen onsdag. Video: Håkon Brandsnes/DagbladetVis mer Vis mer Vis mer

- Må være et PR-stunt

Under onsdagens pressetreff med landslaget, kom prøvespillet opp flere ganger. De fleste virket samstemte i at dette bare var et PR-stunt, og at Bolt faktisk ikke kom til Norge for å sikre seg kontrakt med drammensklubben.

SKAPER BLEST: Det mener Crystal Palace-spiss Alexander Sørloth. Foto: NTB/Scanpix
SKAPER BLEST: Det mener Crystal Palace-spiss Alexander Sørloth. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

- Jeg har sett at han har hatt et par treningsopphold med andre klubber tidligere, og var blant annet i Borussia Dortmund. Han følte kanskje at det nivået var litt høyt, og da vil han vel heller prøve seg i Norge og i Strømsgodset, sier Crystal Palace-spiss Alexander Sørloth til Dagbladet.

- Jeg tror det er litt for PR, og at det er et slags stunt, sier han videre.

Landslagskeeper Ørjan Nyland ble sjokkert da han hørte om prøvespillet:

- Jeg så det nå da vi var ferdige med treninga, og jeg ble overraska. Men det er jo gøy, sier FC Ingolstadt-keeperen.

- Han har jo ekstremferdigheter med farten sin, så om han har en grei ballbehandling, kan det bli kult det, fortsetter den tidligere Molde-spilleren.

FIKK PRØVE SEG: Tidenes raskeste mann hadde sin første trening hos Godset i dag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FIKK PRØVE SEG: Tidenes raskeste mann hadde sin første trening hos Godset i dag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Skaper blest

Sørloth er ikke i tvil om at dette vil være positiv markedsføring for Strømsgodset.

- Når han kommer hit for å trene, og på den måten, så er han med på å skape blest rundt Godset. Han skaper også blest rundt seg selv, men hvor seriøst det er, det vet jeg ikke.

- Han blir nok ingen toppspiss, sier Sørloth med et smil.

Sørloth får støtte fra lagkamerat Nyland, men keeperen mener samtidig at man ikke skal kimse av mannen som står med suverene verdensrekorder både på 100- og 200 meter.

- Det er vel mest for PR, men sånn som jeg har forstått det så har han lyst å spille fotball, så det blir spennende å se.

- Tror du nivået i Norge er noe han potensielt kan takle?

- Man vet aldri. Jeg har ikke sett ham spille selv, men det blir spennende å følge med, sier Nyland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer