FORTVILER: Alexander Sørloth kom innpå 19 minutter før slutt, men bommet på to store sjanser. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån
FORTVILER: Alexander Sørloth kom innpå 19 minutter før slutt, men bommet på to store sjanser. Foto: Jon Olav Nesvold / BildbyrånVis mer

Kypros - Norge 0-2

Sørloth hånes og slaktes

Svaret hans i natt: - Det skulle vært mål.

  • Kypros - Norge 0-2

NIKOSIA (Dagbladet): Norsk landslagsfotball fikk en etterlengtet opptur da Norge slo Kypros 2-0 i går kveld. Laget vant gruppa i Nations League, og er klare for playoff om en plass i EM-sluttspillet i 2020.

Men for én spiller ble det en blytung kveld, hvis du ser rent personlig på det. Alexander Sørloth (22) kom inn 19 minutter før slutt og fikk to feite sjanser. Han misset på begge.

Dermed forlenger spissen rekka av kamper med måltørke. I Crystal Palace begynner supporterne å bli mer enn utålmodige. På ti måneder har han ennå ikke scoret et seriemål, bare ett i ligacupen. Og i går fortsatte nedturen på landslaget.

- Jeg har vondt av Sørloth for øyeblikket. Ingenting vil inn, og han er langt unna der han kan være, sier ekspert Jesper Mathisen på TV 2. Selv fra publikum på stadion i Nikosia ble trønderen møtt med hån og latter. Spesielt på det andre sjansen, der han skjøt over på åpent mål.

- Den kunne du rullet i det tomme målet. Det er noe med selvtillit hos spisser. Det er en egen vitenskap, sa TV 2-kommentar Øyvind Alsaker på direkten.

Jesper Mathisen gir Sørloth 2 av 10 poeng på spillerbørsen. Dagbladet deler ikke ut karakter til spillere som har vært på banen i under 30 minutter.

Sørloth har vært i Rosenborg, Bodø/Glimt, Groningen og Midtjylland. I sistnevnte klubb var han en dundrende suksess. Målene trillet inn, og i januar kom Premier League-laget Crystal Palace på banen. Klubben skal ha bladd opp rundt 130 millioner kroner. Men foreløpig glimrer seriemålene med sitt fravær. Og Sørloth sliter med spilletida.

Utelatt

Han ble ikke engang tatt ut i troppen til kampene mot Slovenia og Kypros, men erstattet en skadet Joshua King. Da han fikk sjansen etter 71 minutter i går kveld, grep han den ikke.

Etter 74 minutter fant han Ola Kamara i oppbyggingen til et flott angrep. Så fikk han ballen tilbake fra Kamara innenfor 16-meteren, men leverte et svakt skudd.

Etter 86 minutter fant Ole Selnæs Martin Ødegaard på en strøken pasning. Da han ikke lyktes med å score, fikk Sørloth ballen på åpent mål. Men skuddet gikk over.

TV-bildene fanget inn trener Lars Lagerbäck som ristet på hodet. Og publikum var ikke nådig i sine reaksjoner: De hånet nordmannen med tilrop. Selv satt han på bakken og var åpenbart frustrert.

Sørloth sto likevel med relativt rak rygg og snakket med mediene da han kom ut av garderoben.

- Hvordan vurderer du de to situasjonene?

- Det tror jeg de fleste har svaret på, det burde vært mål. En spiss skal score mål.

Sørloth ser likevel lysglimt:

- Jeg kommer til sjanser i alle kamper nå, og det er det viktigste. Jeg tror aldri jeg har vært så sugen på å sette inn et mål som nå.

Assistenttrener Per Joar Hansen sier dette om Sørloths grandiose muligheter:

- I en perfekt verden hadde han scoret på begge. Men sånn er fotballen, det går i bølgedaler. Og spesielt for spisser, som blir målt på scoringer. På en normal dag hadde han scoret.

- Forverrer dette situasjonen hans?

- Han kom til to sjanser og det er positivt. Med tanke på at han jobbet hardt for laget de siste minuttene, synes jeg han gjorde et bra innhopp. Neste gang scorer han på de to sjansene, sånn er livet til en spiss.

Sørloth får kjørt seg på sosiale medier. Gjennomgangsmelodien er negativ, mens andre virkelig føler med ham.

Feiring

Mange av gutta som kom ut av garderoben seint i går kveld var klare for en feiring. Norge har tross alt rykket opp en divisjon i Nations League og skal ut i EM-playoff. Denne spilles etter den ordinære kvalifiseringen i 2019.

- Veldig deilig, sier Sørloth om lagets prestasjon.

- Vi spilte ikke en spesielt god kamp, men gjorde det som var nødvendig og vant.

- Det er viktig å nyte øyeblikket, sier «Perry» til Dagbladet.

- Det har vært mye hard jobbing som gjør at vi nå står sammen her som vinner av gruppa.

Tabell
Norge64117-213
Bulgaria63217-511
Kypros61235-95
Slovenia60335-83