Sørloth junior debuterte med scoring - har 119 RBK-mål å ta igjen på faren

- Det håper jeg jo han gjør, sier pappa Gøran.

DRØMMEUKE: I går skrev Alexander Sørloth (17) sin første a-lagskontrakt med RBK. I dag debuterte han med scoring i Europa League. Foto: Ned Alley, NTB Scanpix
DRØMMEUKE: I går skrev Alexander Sørloth (17) sin første a-lagskontrakt med RBK. I dag debuterte han med scoring i Europa League. Foto: Ned Alley, NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Rosenborg - Crusaders 7-2, sammenlagt 9-3.

Rosenborg tok seg videre til andre kvalifiseringsrunde i Europa League med kalassifre på Lerkendal i kveld. Crusaders fra Nord-Irland ble sendt hjem med sju baklengsmål.

Ett av dem signert debutant Alexander Sørloth (17), som skrev sin første a-lagskontrakt med Rosenborg i går. Pila har bare pekt én vei siden han i helga var skuffet da han ikke fikk bli med juniorlaget til Hamar og spille eliteturnering.

- Jeg tror det er den beste fotballuka i livet mitt. Fra litt nedtur med ikke å få være med på Hamar på cup - og så til dette. Det er ganske ubeskrivelig, egentlig, sier han til RBK.no.

- Seks års forsprang Det har boblet litt ekstra i blodet til unggutten de siste dagene, og nattesøvnen har det blitt så som så med. Det blir neppe enklere i natt.

- Det er kjempedeilig selvfølgelig, jeg har slitt med å sove de siste dagene. Jeg var fornøyd bare med å få innhoppet, men det var ekstra deilig å krone det med en scoring, selvfølgelig.

Det var ikke verdens reineste treff han fikk på ballen fra like utenfor hjørnet av femmeteren, men ballen gikk i en elegant bue over Crusaders-keeperen og i mål.

Det er fortsatt langt fram til å kopiere pappa Gørans 120 mål for Rosenborg. Men slett ikke umulig.

MÅLJEGER: Pappa Gøran Sørloth scoret 120 mål i Rosenborg-drakta. Foto: Jørn H. Moen, NTB Scanpix
MÅLJEGER: Pappa Gøran Sørloth scoret 120 mål i Rosenborg-drakta. Foto: Jørn H. Moen, NTB Scanpix Vis mer

- Han startet i Rosenborg da han var 23, da, så jeg har jo seks års forsprang, så det kan kanskje skje, smiler Alexander.

- Har det som trengs På tribunen satt en meget stolt far som mer enn gjerne ser sønnen overgå ham på klubbens scoringsstatistikk.

- Det håper jeg jo han gjør. Han alle muligheter og kvaliteter som trengs. Og så vet han hva som kreves, og at han må ha fokus på de rette tingene. Der tror jeg han har noen røtter som er til hjelp. Det går an å snakke fornuftig om disse tingene, sier Gøran Sørloth til Dagbladet.

Og selv om man ser bort fra at sønnen debuterer på a-laget seks år tidligere, mener faren at junior ligger foran skjemaet hans.

- Han er ganske mye mer voksen og har større ferdigheter enn meg i den alderen. Jeg hadde nok ikke kommet så langt da jeg var 17 som Alexander har. Men han har vært heldig og fått være med i Rosenborg i snart fire sesonger, og fått trene med gode spillere og flinke trenere, sier senior.