HAR SLITT: Alexander Sørloth har kjempetrøbbel med å etablere seg i Crystal Palace. Løsner det nå? Foto: NTB scanpix
HAR SLITT: Alexander Sørloth har kjempetrøbbel med å etablere seg i Crystal Palace. Løsner det nå? Foto: NTB scanpixVis mer

Premier League

Sørloth-magi begeistrer

Ble slaktet etter to håpløse miss for Norge. Fant tilbake til nettmaskene med U23-laget til Crystal Palace.

At Alexander Sørloth (22) har fått en utfordrende start i Crystal Palace er neppe en overdrivelse. Nordmannen sliter med spilletid og mål - men mandag fikk han en etterlengtet opptur.

Sørloth spilte hele kampen da Crystal Palace U23 slo Charlton Athletic U23 med 4-0. Spissen scoret det andre målet for laget, og på klubbens nettside får han skryt:

- Sørloth sto for kampens mål, heter det. Scoringen er lagt ut på klubbens Twitter-konto med ordspillet «WHAT A GØAL» - nærmest for å hedre ø-en i Sørloths etternavn.

- Sørloth scoret er genuint imponerende mål, heter det på Crystal Palace-bloggen HLTCO.

TV-bildene viser at spissen får ballen et godt stykke inne på banehalvdelen til Charlton. Han tar den med seg og stormer opp på høyrekanten. På hjørnet av 16-meteren vender han opp og sender ballen knallhardt i det lengste hjørnet for keeper.

- Han treffer. Et flott mål. Et supert angrep av Alexander Sørloth. Dette vil gjøre godt for selvtilliten hans, sier kommentatoren på Palace-TV.

Sønnen til Rosenborg-legenden Gøran Sørloth kom til Premier League i januar. Danske Midtjylland skal ha fått rundt 130 millioner kroner. Men på ti måneder har han ennå ikke scoret seriemål. Fasiten er ett mål mot Swansea i ligacupen.

Fansen begynner å bli utålmodig. Og Sørloth toppet håpløsheten da han kom inn for Norge mot Kypros mandag for åtte dager siden. Han misset på to feite sjanser. På sidelinja ristet trener Lars Lagerbäck på hodet. Og fra tribunene kom det hånlige tilrop.

- Det skulle vært mål, erklærte Sørloth etterpå.

Tidligere er det blitt spekulert i om han kan komme til å bli utlånt til en annen klubb etter jul. Da Dagbladet møtte trønderen under forrige landslagssamling, var han klar på at det er Crystal Palace-spiller han er. Alt tyder på at han vil ta opp kampen om fast plass på laget. Og mandagens scoring får mye oppmerksomhet i Palace-kretser.

- Det er den type avslutning speiderne i Palace håpet å se på fast basis da de hentet ham fra Midtjylland i januar. Skulle han noen gang gjøre det i Premier League, er det å håpe at han får den nødvendige selvtilliten. Til hans forsvar må han få tilliten først, heter det på Palace-bloggen HLTCO.

Crystal Palace har ikke hatt en spesiell god sesong i Premier League. Foreløpig er fasiten 16. plass, bare ett poeng ned til direkte nedrykk. Sørloth har spilt i 127 minutter av lagets 13 kamper.

At de andre angriperne heller ikke har vært spesielt gode, gjør det ekstra frustrerende for Sørloth. Wilfried Zaha er toppscorer med tre mål, Luka Milivojevic har to.

Palace klarte 0-0 borte mot Manchester United sist lørdag. Til helga venter Burnley hjemme.

PS: U23-laget til Crystal Palace ligger på tredjeplass i serien, to poeng bak lederen Ipswich Town U23.