Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sørloth om Real Madrid-ryktene: - Gir selvtillit

Forrige uke kunne flere medier melde at selveste Real Madrid var interessert i Alexander Sørloth. Nå svarer trønderen på de spinnville ryktene om en eventuell overgang til den spanske storklubben.

MYE INTERESSE: Alexander Sørloth er en het spiss om dagen. Foto: NTB Scanpix
MYE INTERESSE: Alexander Sørloth er en het spiss om dagen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Alexander Sørloth er for øyeblikket en av Europas heteste spisser og banker inn mål for den tyrkiske storklubben Trabzonspor. Den hyppige målfangsten gjør at han er toppscorer i den tyrkiske toppdivisjonen.

Sørloth har faktisk gjort det så bra at han forrige uke ble koblet til en av verdens største klubber. Ifølge den tyrkiske avisa Asist Analiz var Real Madrid interessert i trønderen. Sørloth sier det var spesielt å se at hans navn var linket med en av verdens beste klubber.

- Jeg satt i garderoben og sjekket telefonen før en kamp. Jeg så at det var voldsomt med aktivitet i guttegruppa på Snapchat. Så så jeg artikkelen om ryktene. Det var litt spesielt å se det før jeg skal ut å spille en kamp. Man må bare bruke det for det man kan, det bygger jo selvtillit, forteller Sørloth i podkasten Rasmus og Saga.

Sørloth hadde noen fridager i Trondheim, da han stilte opp i den kjente podkasten, som er laget av Adressa og hovedsakelig tar for seg Rosenborg-stoff.

På spørsmål om han vet det ligger noe konkret i Real Madrid-ryktene svarer den høyreiste spissen slik:

- Nei. Jeg har hørt like mye som dere. Ryktene går jo. Jeg har ikke hørt noe direkte, nei, sier Sørloth.

Fint å bli koblet

Sørloth innrømmer at det er stas å bli koblet til en så stor klubb som Real Madrid. Han mener at sånne type rykter kan være med på å hjelpe han på banen.

- Man vet ikke om det er sannhet i det eller ikke. Det er jo fint å bli koblet, og det bygger jo bare videre på selvtilliten, som allerede er ok om dagen, sier Sørloth med et smil.

UTESTENGT: Denne situasjonen har ført til at Inverness-spiller James Keatings ikke får spille cupfinalen. Det har fått fotballverdenen til å reagere. Vis mer

Sørloth har all grunn til å ha mye selvtillit om dagen. På 22 kamper har han scoret 19 mål og er dermed toppscorer i Tyrkias øverste divisjon. Han har scoret tre mål mer enn den tidligere Newcastle-spissen Papiss Cissé, som er nummer to på lista. I podkasten sier han at han nyter tilværelsen som spiss for tiden, og legger til at det er fantastisk å ha den type flyt som han har nå.

Gode relasjoner

Sørloths lag, Trabzonspor, har en veldig bra sesong og ligger som nummer to i ligaen, rett bak Fredrik Gulbrandsens Istanbul Basaksehir. Trabzonspor har faktisk ikke vunnet ligaen på 30 år. Nå har altså Sørloth og resten av laget mulighet til å skrive seg inne i historiebøkene til den tyrkiske storklubben. Tross rykter om overganger til storklubben, har Sørloth bare ett fokus framover.

- Jeg tenker på én ting og det er at vi skal vinne ligaen. Det er det eneste som står i hodet mitt, sier en bestemt Sørloth.

I Trabzonspor er Sørloth lagkamerat med flere profiler. Blant annet spiller han med tidligere Liverpool og Chelsea-spiss, Daniel Sturridge. Trønderen sier han nyter tilværelsen på banen med engelskmannen, og sier at de to også går godt overens utenfor banen.

- Vi har funnet veldig tonen. Han ser etter meg nesten hver gang han har ballen. Han har en fantastisk venstrefot. Vi trives både på og utenfor banen sammen, forteller Sørloth.

Sørloth er på lån fra Crystal Palace, og skal etter planen være på lån i den tyrkiske klubben også neste sesong. Grunnet storspillet til den høyreiste spissen er det flere som mener Sørloth burde bli hentet tilbake allerede etter denne sesongen. Trønderen sier han ikke har hørt noe fra London-klubben.

Hele Norges coronakart