Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alexander Sørloth er klar for Crystal Palace

Sørloth signert for gigantsum

Natt til torsdag ble overgangen bekreftet av Crystal Palace.

PL-KLAR: Alexander Sørloth har signert for Premier League-klubben Crystal Palace. Foto: Crystal Palace
PL-KLAR: Alexander Sørloth har signert for Premier League-klubben Crystal Palace. Foto: Crystal Palace Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Alexander Sørloth har signert en kontrakt på fire og et halvt år for Crystal Palace, i det som trolig er tidenes nest dyreste overgang for en nordmann. Det bekrefter klubben selv på Twitter.

I hans første intervju med klubben sier han at han er glad for å ha kommet dit.

- Det føles fantastisk. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier han og fortsetter:

- Jeg har drømt om å spille i Premier League siden jeg var seks år gammel, så det er helt fantastisk at drømmen endelig gikk i oppfyllelse.

Trønderen har imponert stort for danske FC Midtjylland denne sesongen, hvor han har scoret ti mål på 19 kamper. Det har slått inn på Premier League-klubbens radar, som har sikret seg spissen på Deadline Day.

Gigantsum

Det første budet på Sørloth skal ha vært på om lag 100 millioner norske kroner, men ble blankt avvist av Midtjylland. De ville ha mer, og London-klubben lot seg ikke skremme bort.

Ifølge Adresseavisen skal den endelige prislappen ligge på rundt 90 millioner norske kroner etter dagens kurs, med en totalramme som kan stige til 140 millioner kroner, avhengig av bonuser. Da Midtjylland kjøpte Sørloth i sommer betalte de cirka fire millioner. Klubber går med andre ord med et helt enormt overskudd på overgangen.

Sjette nordmann

På spørsmål om hva han vet om sin nye klubb, sier han at han vet at det er en klubb som tar vare på spillerne sine, og trekker fram Brede Hangeland.

- Jeg vet at det er en stor klubb som har ambisjoner. Jeg vet at noen nordmenn har spilt for klubben tidligere: Brede Hangeland for eksempel, sier han i videoen.

Tidligere har hele fem norske fotballspillere spilt for Crystal Palace. Blant dem finner vi nevnte Hangeland, Steffen Iversen, Thomas Myhre, Jonathan Parr og Leif Andersen.

Han forteller også at hans favorittspiller som guttunge var Chelsea-legenden Didier Drogba. Han beskriver ivorianeren som stor, sterk, rask og en god avslutter. Men selv om det virker som mange av ferdighetene Sørloth selv også innehar, ønsker ikke trønderen å trekke de linjene helt ennå.

- Jeg vet ikke helt om jeg er lik han, jeg må vise hva jeg kan først, sier han.

Stolt far

Premier League-ferskingen er sønn av den tidligere landslagsspilleren Gøran Sørloth. Han sier at det føles litt uvirkelig og tror sønnen kan ta nivået i den engelske toppdivisjonen.

- Det er aldri noen garanti, men han har gjort en fantastisk jobb med hele tiden å evne å utvikle seg videre. Han har internasjonal matching både i Midtjylland og på landslaget, sier han til Adresseavisen og konkluderer:

- Jeg mener han har forutsetningene for å lykkes.

Tilleggsutbetalinger

Ifølge danske Ekstra Bladet betaler den engelske klubben 96 millioner i første omgang. Den endelige summen er avhengig av hvordan klubben gjør det i Premier League og Sørloths egne prestasjoner.

Aldri før har en spiller blitt solgt fra den danske Superligaen for så mye penger. Det har heller ingen spiller fra Tippeligaen eller Eliteserien.

Tore André Flo er tidenes dyreste nordmann, og ble solgt for 16 millioner pund i 2000. Medregnet inflasjon og kursendringer, vil det trolig bestå som den dyreste overgangen, selv etter at alle bonusutbetalinger i Sørloths overgang er utbetalt.

Presentert på Twitter

I forbindelse med en overgang er det mye papirarbeid og medisinske tester som må gjøres unna før spilleren kan signere.

Sørloth hoppet på et fly fra Midtjyllands treningsleir i Dubai tidligere i dag, og nådde London i god tid, slik at det nevnte kunne unnagjøres.

Natt til onsdag presenterte Crystal Palace nordmannen til fansen via sin Twitter-konto, og nå er alt duket for at den 194 centimeter høye spissen kan komme i gang i den blå- og rødstripete drakta.

Fra Midtjyllands perspektiv har de allerede sikret seg Sørloths erstatter. Tidligere i kveld meldte de at Artem Dovby var signert fra Dnipro i Ukraina.

Sliteklubb

Palace fikk imidlertid en blytung start på sesongen og sto med fire tap på fire kamper. Laget hadde heller ikke scoret mål.

Det resulterte i at Frank de Boer fikk sparken som manager - etter bare fire kamper i klubben. De Boer fikk bare 77 dager i managerstolen. 47-åringen fikk jobben i fjor sommer da han tok over for Sam Allardyce.

Så kom ringreven Roy Hodgson inn. Det gikk derimot ikke som håpet i starten. Under Hodgons ledelse tapte klubben tre av de fire første kampene.

Seinere har de kommet til hektene igjen og ligger nå på en ellevte plass i Premier League, med 26 poeng på 25 kamper. Det er bare tre poeng over nedrykksstreken.

Hodgson var engelsk landslagssjef fra 2012 til 2016 - men var ferdig etter EM i 2016. Briten har også en fortid som Viking-trener.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!