Sørloth ville se sønnen i Rosenborg. Så skjedde det som ble følsomt

Var ikke førstevalg - dro til Nederland.

RBK-LEGENDE: Gøran Sørloth har fortsatt en rolle i Rosenborg. Han håper å se sønnen i aksjon mot Belgia søndag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
RBK-LEGENDE: Gøran Sørloth har fortsatt en rolle i Rosenborg. Han håper å se sønnen i aksjon mot Belgia søndag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Belgia - Norge, på MAX søndag klokka 18.00

BRUSSEL (Dagbladet): En ny Sørloth er på gang i norsk fotball, 21 år etter at Rosenborg-legenden Gøran Sørloth (53) la opp. Onsdag scoret sønnen Alexander (20) sitt første landslagsmål for Norge, da Island ble slått 3-2.

Som en av de mest kjente rosenborgerne gjennom tidene, legger ikke Gøran skjul på at han gjerne skulle sett sønnen i klubbdrakta. Helst som nummer ti på ryggen, i den samme rollen han selv hadde. Slik er det ikke per dags dato.

I fjor høst ble han klar for nederlandske Groningen, etter utleie fra Rosenborg til Bodø/Glimt. I Bodø/Glimt gjorde han sine saker bra. Han scoret 13 mål, og da tok de fleste for gitt at han skulle vende tilbake til Rosenborg.

Ikke førstevalg Etter det Dagbladet forstår, fikk Alexander beskjed om at han ikke ville bli førstevalget på spissplass. Og så lenge Groningen hadde fulgt ham siden han var 16 år, ble valget enkelt.

- Jeg følte litt på det at han ikke ble Rosenborg-spiller, sier pappa Sørloth til Dagbladet.

- Han ble ikke vurdert som den fremste på sin plass. Jeg kjente på det, i og med at jeg fortsatt har en rolle i Rosenborg. Jeg så for meg Alexander som midtspiss. Men timingen var ikke så enkel for klubben.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer