RBK-LEGENDE: Gøran Sørloth har fortsatt en rolle i Rosenborg. Han håper å se sønnen i aksjon mot Belgia søndag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
RBK-LEGENDE: Gøran Sørloth har fortsatt en rolle i Rosenborg. Han håper å se sønnen i aksjon mot Belgia søndag. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Sørloth ville se sønnen i Rosenborg. Så skjedde det som ble følsomt

Var ikke førstevalg - dro til Nederland.

Belgia - Norge, på MAX søndag klokka 18.00

BRUSSEL (Dagbladet): En ny Sørloth er på gang i norsk fotball, 21 år etter at Rosenborg-legenden Gøran Sørloth (53) la opp. Onsdag scoret sønnen Alexander (20) sitt første landslagsmål for Norge, da Island ble slått 3-2.

Som en av de mest kjente rosenborgerne gjennom tidene, legger ikke Gøran skjul på at han gjerne skulle sett sønnen i klubbdrakta. Helst som nummer ti på ryggen, i den samme rollen han selv hadde. Slik er det ikke per dags dato.

I fjor høst ble han klar for nederlandske Groningen, etter utleie fra Rosenborg til Bodø/Glimt. I Bodø/Glimt gjorde han sine saker bra. Han scoret 13 mål, og da tok de fleste for gitt at han skulle vende tilbake til Rosenborg.

Ikke førstevalg Etter det Dagbladet forstår, fikk Alexander beskjed om at han ikke ville bli førstevalget på spissplass. Og så lenge Groningen hadde fulgt ham siden han var 16 år, ble valget enkelt.

- Jeg følte litt på det at han ikke ble Rosenborg-spiller, sier pappa Sørloth til Dagbladet.

- Han ble ikke vurdert som den fremste på sin plass. Jeg kjente på det, i og med at jeg fortsatt har en rolle i Rosenborg. Jeg så for meg Alexander som midtspiss. Men timingen var ikke så enkel for klubben.

Les også: Høgmos spiller om sjokket

Bismak Blant annet var fjorårets toppscorer i Tippeligaen, Alexander Søderlund, fortsatt i klubben. Samtidig er Alexander Sørloth noe av det nærmeste du kan komme et Rosenborg- og Trondheims-produkt. Sønn av sin far, kav trøndersk - og noe publikum på Lerkendal ville elsket å se i en helterolle.

Sørloth senior innrømmer at det meldte seg en bismak. Men han var også opptatt av at det ikke skulle bli en «ugreie» med klubben der han har vært en ruvende skikkelse.

- Ingen broer er brent. Og jeg har et godt forhold til Kåre Ingebrigtsen, sier Sørloth.

I tillegg hadde junior en magefølelse på at Groningen i Nederland var et bra valg. Overgangssummen skal ha vært på drøye fem millioner kroner. Utviklingsmulighetene er gode.

PÅ PLASS I BELGIA:  Alexander Sørloth jager landslagsmål nummer to søndag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
PÅ PLASS I BELGIA: Alexander Sørloth jager landslagsmål nummer to søndag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Les også: Forsvarer RBK-fansens «skandale-plakater»

- Veldig deilig Alexander Sørloth angrer heller ikke på at valget falt på fotball i sin tid. Han var også en talentfull håndballspiller på Strindheim i Trondheim. Blant dem han spilte mot var nåværende landslagsspiller Sander Sagosen.

Om sitt første mål for Høgmos Norge sier han:

- Veldig deilig. Det var en lettelse å få unna det første målet. Sånt gir selvtillit.

- Det er spesielt når ungene dine lykkes. Du blir rørt og andektig, erklærer pappa Sørloth på telefonen fra Trondheim.

Søndag venter en ny treningskamp mot Belgia i Brussel. Da kan Alexander Sørloth score mål nummer to for landslaget. Faren har 15 mål på 55 kamper.

Les også: Avfeier debatt om kapteinsrolle for Norge

GODT HUMØR:  Gøran Sørloth holder show på Rosenborg-brakka foran Nils Arne Eggen (med ryggen til). Foto: Lars Eivind Bones
GODT HUMØR: Gøran Sørloth holder show på Rosenborg-brakka foran Nils Arne Eggen (med ryggen til). Foto: Lars Eivind Bones Vis mer