- Sorry ass, men det lukta så godt av den pølsa

Se hvordan det gikk da en rabiat sulten Kongen av VM testet Kollen-maten.

• Se Kongen av VM ta pulsen på Kollen-natta

• Se Pølsa og Kongen av VM vise ekte kjærlighet

• Se Kongen av VM knuse Anette Bøe i spurtduell

• Se Kongen av VM bli ydmyket av hoppjentene

• Se Kongen av VM ta Kollenpublikum i skole

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): 22 kiosker trøkker åtte tonn pølse med lompe i VM-publikummet, kafeteria Kollenbrølet frister med norske tradisjoner, mens VIP-serveringa prøver å tilfredsstille fiffen. Men hvor foretrekker Kongen av VM å innta lunsjen? Vi dro ut for å teste vomfyllet på arenaen.

Mat- og drikkesjef Cathrine Schierning har jobbet natt og dag under hele VM. Kari og Ola bygger nemlig opp en formidabel apetitt når de skriker seg hese på skiheltene sine.

Pølse- og vaffellukta ligger tett som Kollentåka over arenaområdet, hvor intet mindre enn 22 kiosker kan tilby de festmalte etterlengtet magefyll. Foreløpige beregninger tilsier at Kollenpublikum kommer til å trøkke i seg hele åtte tonn pølser og 60 000 liter brus i løpet av VMs tolv konkurransedager.

Men det er med maten som med alt annet i Oslos vinterstorstue. Det er folket som gjør Kollen til noe helt spesielt. For hva hadde mat- og drikkesjefen vært uten sine horder av frivillige som tar fri fra skole og jobb for å servere ut av sitt egnasjement og hjertens godhet? I beste fall svært upopulær og farlig overarbeidet. I alle de 22 kioskene er det utelukkende frivillige som står for serveingen.

- Det hadde ikke  blitt VM uten alle de fantastiske og hyggelige folkene som bidrar. De legger ned en helt fantastisk innsats, sier Ski-VMs prosjektleder for mat- og drikke. Ikke at det gjør Cathrine Schierning arbeidsløs. Logistiske utfordring er slett ikke mangelvare.

- Å få varene rundt til alle kioskene er svært utfordrende. Vi bruker snøscootere og biler, men må samarbeide tett hele tida med langrennsmiljøet, slik at vi ikke krysser VM-sporene i utide, sier Schierning.

Kongen av VM lot i går femtenkilometeren bare være et skirenn. All den tid rennstarten var midt i lunsjtida kunne jeg godt merke hvordan sulten gnagde i matpåsan.

Video-Øistein og jeg dro derfor ut for å teste ALT Kollen har å by på i matveien. Fra pølsa på kiosken, til rekesalaten VIP-fiffen feirer medaljefangsten med. Resultatet av matorgien kan du se i videosaken over.