Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sorry, Byåsen - Larvik får hevn

Trenerne tror mest på Larvik i storkampen.

(Dagbladet.no): Larvik er ikke lenger suverene i Håndball-Norge, 29. desember tapte de 27-30 i cupfinalen mot erkerival Byåsen.

Det var en stor barriere for trønderklubben, som hadde lengtet lenge etter å vippe Larvik ned fra pidestallen.

Men taper Byåsen seriekampen i Bergslihallen i morgen, kan de glemme seriegullet. Og vel så ille: De risikerer spillerflukt foran neste sesong.

Norges to beste håndballag forsøker etter beste evne å skyve favorittstempelet over på hverandre.

- De har åtte-ni spillere som er blant de 20 beste i Norge. De er solide, og på papiret er de sterkere enn oss, sier Larvik-trener Karl Erik Bøhn til Østlands-Posten.

- Larvik har ikke tapt i serien på mange år, og er som vanlig storfavoritt, skriver Byåsen på sin hjemmeside.

Eller for å være helt nøyaktig: Larvik har ikke tapt en seriekamp på 2463 dager.

Dagbladet.no har gjort en ringerunde til trenerne for Nordstrand, Gjerpen, Tertnes, Våg og Levanger.

HARDE TAK: Det blir gjerne temperatur når Larvik og Byåsen møtes. Her er Gøril Snorroeggen og Heidi Flåtnes i duell under cupfinalen, som Byåsen vant 30-27. Foto: SCANPIX
HARDE TAK: Det blir gjerne temperatur når Larvik og Byåsen møtes. Her er Gøril Snorroeggen og Heidi Flåtnes i duell under cupfinalen, som Byåsen vant 30-27. Foto: SCANPIX Vis mer

Tre av dem tror Tonje Larsen og Lene Rantala vil bli avgjørende for hjemmelaget, én tror på uavgjort, mens bare én tror Byåsen vinner.  

Vi stilte følgende to spørsmål:

1: Hvem vinner storkampen i Bergslihallen?

2. Hvem håper du vinner?

Tore Johannessen, Tertnes

1. Det blir en jevn kamp, men jeg holder en knapp på Larvik. De hadde en periode for noen uker siden da de hanglet litt, men nå virker det som de fleste på plass og 100 prosent fit. Førsteoppstillingene til lagene er like bra, men Tonje Larsen og Lene Rantala kommer til å avgjøre til Larviks fordel.

2. Det har jeg ingen formening om, det beste laget må vinne. For spenningens skyld er det best hvis Byåsen vinner, med tanke på publikum og interessen.

Knut Ove Joa, Gjerpen

1. Det blir avgjørende om Tonje Larsen er klar og spiller for fullt, og om Lene Rantala ligger på den høye redningsprosenten hun ofte gjør. Om de presterer, samtidig som Larvik har hjemmebane, skal det bli tøft for Byåsen. Under den forutsetningen bør det vippe i Larviks favør. Men hvis ikke Larsen er klar kan fort Byåsen trekke det lengste strået. De har faktisk den beste førsterekka, særlig etter at Ida Bjørndalen (eks-Larvik) dro til Viborg, og Larvik må spille med høyrehendt høyrekant.

2. Jeg vil ikke svare på hvem jeg håper på. For håndballens skyld kan det være bra med Byåsen, men Larvik gjør en bra jobb for norsk håndball. Det er to fullverdige lag.

Geir Tore Leira, Levanger

1. Byåsen har bra flyt for tida. Hvis Gøril (Snorroeggen), Tonje (Nøstvold) og Vigdis (Hårsaker) er friske, tror jeg ungdommelig pågangsmot tar rutinen denne gangen.

2. Jeg er trønderpatrioet, og synes også det ville vært topp med et nytt lag som seriemester. Da må Byåsen vinne i morgen, og jeg håper for så vidt at de gjør det.

Marinko Kurtovic, Nordstrand

1. Jeg vil si det er 60-40 favør Larvik. De har en keeper i Lene Rantala som er strået hvassare enn Kari-Anne Grimsbø. Larvik går ikke på en blemme igjen, de viste mot Lada i Mesterligaen i helga at de er gode på hjemmebane. Byåsen har et litt bedre kollektivt spill, uten den store stjerna. Helheten taler til Byåsens fordel, men revansjelysten etter cupfinalen tilsier Larvik-seier.

2. Det spiller ingen rolle hvem jeg håper på. Jeg kjenner begge trenerne og begge lagene. Jeg tror på en helt åpen kamp, men at Larvik vinner.

Peter Langfeldt, Våg

1. Jeg er veldig usikker, for å si det rett ut. Larvik er bedre nå enn i cupfinalen, da var Byåsen best. Byåsen har et lite favorittstempel, men det spørs om de takler å gå fra outsider til favoritt. Det blir utrolig jevnt, jeg tipper faktisk på uavgjort. Det vil i så fall være gull verdt for Larvik.

2. Jeg synes det er prisverdig at vi har hatt et flaggskip som Larvik, de har vært gode og gått foran. Byåsen har nærmet seg de siste årene. Jeg ønsker ikke Larvik noe vondt, på en annen side har Byåsen virkelig tatt utfordringen. Jeg håper det beste laget vinner.

<B>HAR EN DRØSS LANDSLAGSSPILLERE:</B> Byåsen kan stille en førstesjuer med landslagsspillere. Her jubler Tonje Nøstvold for scoring mot Larvik.
<B>NØKKELSPILLER:</B> Lene Rantala er en bedre keeper enn Kari Anne Grimsbø, mener trenerne.
<B>MÅ VÆRE I SLAG:</B> Tonje Larsen er sammen med Lene Rantala Larviks viktigste spiller.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media