Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Sorry, Jan Derek og Jan Åge

- For en kuk, svarte Lyns Jonny Hanssen (30) på radiojournalistens spørsmål om hva han syntes om NRK-eksperten Jan Åge Fjørtoft. I går angret han.

- Huff nei, jeg burde ikke sagt det. Det var unødvendig, sier en ydmyk Jonny Hanssen til Dagbladet.

Lyns sesongstart har vært langt fra som forventet. Oslo-klubben står bokført med ett poeng på tre kamper. Før søndagens oppgjør mot Rosenborg på Ullevaal (tap 0- 3) sa Fjørtoft blant annet at det var patetisk av Lyn-spillerne å klage på trener Teitur Thordarson, og at de heller burde se seg selv i speilet eller på video.

- Jeg angrer

Utspillet fikk spillerne til å tenne på alle plugger, blant dem kaptein Tommy Berntsen, Per Egil Swift og Jonny Hanssen. Sistnevnte gikk kanskje litt lenger i sin ublide beskrivelse av Fjørtoft, i og med at det mannlige kjønnsorgan kom inn i bildet.

- Vi nordlendinger ser vel annerledes på det, og jeg sa det i en spøkete tone. Men jeg angrer likevel på det nå, sier Hanssen.

Men Hanssen er fremdeles forbanna på Fjørtoft for å ha anklaget Lyn-spillerne for å murre mot trener Teitur Thordarson.

- Feigt

- Når han ikke har ryggdekning for det han sier, synes jeg det er utrolig feigt av ham å ta noen som ligger nede. Vi står hundre prosent bak treneren vår, sier Lyns midtbanestrateg.

Fjørtoft selv har ingen kommentar, bortsett fra at han tar Hanssens utspill som god reklame....

Jonny Hanssen gikk botsgang også til lagkamerat Jan Derek Sørensen. Bakgrunnen er en VG-artikkel der Hanssen kritiserer Lyns spillerkjøp, deriblant kjøpet av flankespilleren Jan Derek Sørensen.

- Det var Lyns spillerinnkjøp jeg kritiserte - at det er en spiss vi trenger aller mest. Men jeg nevnte aldri Jan Derek ved navn, påpeker Hanssen.

Før gårsdagens møte med påfølgende trening på Toppidrettssentret i Oslo gikk han bort til Jan Derek Sørensen for å forklare situasjonen. Deretter beklaget han.

Under spillermøtet ba også trener Teitur Thordarson Hanssen om en redegjørelse.

- Jeg tror på Jonnys forklaring. Men generelt mener jeg at enkelte ting ikke behøver å komme i avisene. Man kan gjerne kritisere hverandre, men da internt, sier Teitur.

Jan Derek Sørensen var ikke særlig snakkesalig i går.

- Jeg har fått en forklaring fra Jonny, så det er ikke noe problem. Problemet er at vi bare har ett poeng, sier Sørensen.

GIKK BOTSGANG: Jonny Hanssen er en mann som snakker rett fra levra, men i kritikken av NRK-ekspert Jan Åge Fjørtoft innrømmer han at han gikk langt over streken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media