Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sorry, Marcus. De andre supporterne vil ikke ha deg

Bortsett fra én klubb.

USIKKER FRAMTID: Vålerengas supportere (bak) er blant dem som ikke føler noe stort behov for å forsterke sitt lag med Marcus Pedersen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
USIKKER FRAMTID: Vålerengas supportere (bak) er blant dem som ikke føler noe stort behov for å forsterke sitt lag med Marcus Pedersen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet:) Marcus Pedersen (24) skulle få én million ekstra inn på konto om han reddet Brann fra nedrykk. De pengene sparte klubben. Fasiten for hamarsingen er tre mål på 1080 minutter. Nå har han 130 dagers kampfri før 1. divisjonssesongen 2015 sparkes i gang.

Hvis han ikke finner seg en annen klubb innen 6. april. Dagbladet skrev allerede i august at Pedersen og Brann har en avtale om at de kan avslutte kontrakten ved nedrykk. I går sa spissen følgende:

- Jeg har vel ikke bedret merkevaren min i høst, så jeg ser ikke helt bort i fra at jeg blir værende i Bergen for å prøve å skyte klubben opp i toppserien igjen. Men først og fremst må klubben ønske meg, så må jeg også vurdere hva som er rett for meg. Akkurat nå har jeg den kjipeste dagen i karrieren min. 

- Jeg har ikke noe svar til deg på dette nå, sier Marcus Pedersens agent Jack Karadas til Dagbladet.

- Vi må bruke litt tid på å se hva vi gjør. Gi oss et par uker, så kanskje vi vet mer. Akkurat nå kan jeg ikke utelukke noe som helst.

- Er over toppen Men han kan trolig utelukke ganske mange nærliggende alternativer, i hvert fall hvis vi skal lytte til norske fotballsupportere. For etter det Pedersen har vist i høst, en bølgedal som nådde sin bunn da han og resten av laget mislyktes så kapitalt mot Mjøndalen i kvalifiseringen - han ble belønnet med 1 på spillerbørsen i Bergens Tidende etter borteoppgjøret - er skepsisen mot den tidligere utenlandsproffen stor ute i Fotball-Norge.

- Spør du meg personlig er han over toppen. I Viking har vi ikke bruk for ham, mener jeg. Han er ikke god nok, sier styreleder i Vikinghordene, Geir Inge Fiskebekk.

Kenneth Kjellsnes i Rosenborgs supporterklubb Kjernen sier dette om en eventuell Pedersen-signering:

- Ikke voldsomt fristende. Vi er alltid interessert i gode spillere, men da må han kraftig ned i lønn. Og det er vel nesten bare mot Rosenborg han har spilt godt i høst. Han har scoret færre mål enn Tomas Malec, som vi har hatt her i samme periode.

- Passer ikke inn I sommer var Marcus Pedersen på besøk i Molde, men valgte istedet Brann. Molde-trener Tor Ole Skullerud ønsker ikke å kommentere om han kan fornye interessen nå. Supporterleder i Tornekrattet, Eivind Aanes, håper ikke han gjør det:

- Jeg tviler veldig sterkt på at han er ønsket av oss. Først og fremst handler det om prislappen hans, men også at jeg ikke tror han passer inn i spillergruppa. Ole Gunnar Solskjær brukte uttrykket «Big Time Charlie» om enkelte spillere - jeg tror Marcus Pedersen er en sånn, som er litt høy på seg selv. Han vil ta altfor mye plass her, sier Aanes, som også tror det kan telle mot Pedersen at han vraket Molde i august.

Trenger ikke en spiss til Christian Kjellsen i Vålerengas sammenslutning Klanen har heiet på Pedersen før: Spissen var innom Vålerenga i 2012.

- Jeg har ikke tenkt å mene så forbanna mye om Marcus Pedersen, men det blir hypotetisk å spørre om vi er interessert i ham: Vi har jo Vidar Örn Kjartansson og Ghayas Zahid offensivt. Og det holder i utgangspunktet, mener Kjellsen.

- Vi har sett at han tidligere har vært en habil spiss, men han har ikke akkurat vært noen goalgetter. Samtidig synes jeg Marcus Pedersen har fått uforholdsmessig mye pepper: Det er enda mer morsomt med Azar Karadas, som kom inn og skulle redde klubben. Nå har han rykket ned med både Sogndal og Brann samme sesong. Det må vel være rekord, sier Kjellsen.

- Det Pedersen gjorde var å velge nedrykkskandidaten Brann foran gullkandidat Molde. Det var hans valg. Og angående den bonusen: Kanskje Bataljonen kan gi ham en deal hvor de betaler månedskortet hans på Bybanen i Bergen hvis Brann rykker opp? Han må jo reise mange turer rundt i bergensregionen neste år, fastslår Kjellsen.

- Han er så cocky Hva så med det ferskeste tippeligalaget, Mjøndalen - kunne de trengt en spissforsterkning med erfaring fra A-landslaget, England, Nederland og Danmark? Vi får en hes supporterleder Herman Gudbrandsen på tråden:

- Jeg ville aldri hatt Marcus Pedersen i min klubb.

- Hvorfor ikke?

- På grunn av typen. Han er så cocky, og han har vært ræva i Brann også. Nei, ellers takk. Jeg ville i hvert fall ikke byttet ham med Sanel Kapidizic, som har vært helt utrolig for oss i hele år. Nei, jeg ville ikke tatt imot Marcus Pedersen gratis en gang.

Velkommen til Strømsgodset Ut fra vår lille ringerunde er det mye som tyder på at dersom Pedersen skal komme tilbake til en plass han settes pris på, må han tilbake til den klubben han har hatt mest suksess i.

- Marcus Pedersen er en spiller jeg gjerne kunne tenkt meg å se i Strømsgodset igjen, sier Marius Paulsen Andreassen, leder i Godsetunionen.

- Han kom til oss fra HamKam, og han hadde et veldig fint opphold her. Han ble en viktig del av stallen. En publikumsyndling. Personlig tror jeg det å komme tilbake til Drammen kan være et veldig riktig steg for Marcus. Karrieren tok ikke helt den riktige vendingen etter at han forlot oss. Jeg trodde ærlig talt ikke Brann skulle være ideelt for ham heller, sier Andreassen, og legger til:

- Marcus Pedersen presterer best der han har tillit, og føler seg hjemme. Det tror jeg han gjør i Drammen.

- Dere hentet Marvin Ogunjimi i sommer. Er det plass til flere spisser i Strømsgodset?

- Ja, det tror jeg det er. Vi mangler den kvalitetsspissen som gjør vi kan være utfordrer til ligagull en gang til. Men det virker som han har et lønnskrav som gjør dette problematisk, for Godset har en lønnspolitikk som klubben er lojal til. Så da er det opp til Marcus om han vil være der han kan tjene mest mulig penger, eller om han vil komme dit han kan få karrieren på rett kjøl. For han har et voldsomt potensial.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling