Sorry, Norge kan ikke stille med tribunepøbel i hockey-VM

Det er dessverre tid for å statuere et eksempel.

FØRES BORT :  Frölundas hockeystjerne Mats Rosseli Olsen blir tatt av sikkerhetsvaktene på Gamla Ullevi under den allsvenske kampen mellom byrivalen IFK Göteborg og Malmö FF. FOTO: Adam Ihse / TT.
FØRES BORT : Frölundas hockeystjerne Mats Rosseli Olsen blir tatt av sikkerhetsvaktene på Gamla Ullevi under den allsvenske kampen mellom byrivalen IFK Göteborg og Malmö FF. FOTO: Adam Ihse / TT. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NOEN tiår som trener har forlengst lært meg at det nesten uten unntak er bedre med tilgivelse enn straff. Likevel; det norske hockeylandslaget kan ikke dra til VM med Mats Rosseli Olsen. Så tydelig er idretten nødt til å være i det felles oppgjøret med tribunepøbelen.

Og nettopp den konsekvensen viser hvor idiotisk dumt denne aprilkvelden på Gamle Ullevi i Gøteborg endte for Mats og hockeykompisene hans under nok en feiring av Frölundas SM-gull, der den norske landslagsspilleren utnyttet forvirringen under tribunetumultene i kampen IFK Gôteborg - Malmö FF til å løpe ut på banen og sparke matchballen i mål.

MEN det kan bli verre. For eksempel ved at hastevedtaket til Norges Ishockeyforbund om å glemme hele greia, blir stående:

- Jeg snakket med ham i går kveld. Jeg skjønte settingen, men han gjorde helt klart et feil valg. Han er en unggutt, og slike feilvalg må det være rom for, sier landslagstrener Roy Johansen, og får støtte fra resten av landslagsledelsen:

- Vi ser ikke at det får noen store konsekvenser for Mats verken for deltakelse i VM eller spill for landslaget. Det er en uheldig episode, som de har beklaget der borte, sier sportsjef Petter Salsten, og føyer til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer