Ole Gunnar Solskjær

- Sorry, Solskjær

The Telegraphs fotballskribent Luke Edwards innrømmer at han tok feil om Ole Gunnar Solskjær.

SNUDD SKUTA: Ole Gunnar Solskjær får skryt for jobben han har gjort med Manchester United. Foto: Reuters
SNUDD SKUTA: Ole Gunnar Solskjær får skryt for jobben han har gjort med Manchester United. Foto: Reuters Vis mer
Publisert

- Manchester United-managere er alltid under et intenst press, men få har måttet tåle en så voldsom skepsis som Solskjær, og få har så ettertrykkelig bevist at skeptikerne tar feil.

Det skriver fotballskribent Luke Edwards i Telegraph på mandag.

Edwards innrømmer selv at han var en av dem som var kritiske til Manchester Uniteds ansettelse av Ole Gunnar Solskjær.

Han skriver at han var skeptisk til at nordmannen, med bare et nedrykk med Cardiff som hans eneste erfaring fra Premier League, skulle ta over gigantklubben.

- Selv sa jeg at det eneste stedet Manchester United kom til å ende opp med Solskjær bak rattet var rett i en murvegg, skriver Edwards.

- Godt utført jobb

Nå innrømmer han at han tok feil.

- Solskjær hadde noe med ham vi ikke visste at United trengte. Roligheten, blikket for rekruttering, evnen til å beskytte spillerne sine mot kritikk og hans lederevner har gjort det, som så ut som en umulig jobb, til en godt utført jobb, skriver han.

Siden Solskjær tok over Manchester United er det bare Pep Guardiola og Jürgen Klopp som har tatt flere poeng enn nordmannen i Premier League. Solskjærs lag har også vist forbedring fra år til år, mener Edwards. En sjetteplass i debutsesongen, til tredjeplass i fjor og det som ser ut som en klar andreplass i år.

Selv semifinale-spøkelse ser ut til å være borte, skriver Edwards og refererer til at United endelig er klare for en finale under Solskjærs ledelse.

Uenig

Ikke alle er likevel klare til å beklage til Ole Gunnar Solskjær. For bare en drøy måned siden, mente den engelske fotballeksperten Ian Ladyman at nordmannen ikke fortjente en ny United-kontrakt.

- Å gi Solskjær en ny kontrakt ville vært uambisiøst, mente Ladyman i an artikkel i Daily Mail.

Han skrev at gapet mellom Solskjær og de lyseblå byrivalene er for stort.

- United trenger en som kan komme inn å kutte det gapet. Solskjær er verken en veldig inspirerende eller smart trener, skrev Ladyman den gangen.

Han mener at Solskjær har gjort en grei jobb, men at det trengs en ny manager dersom de skal ta de store stegene videre.

- Manchester United er en klubb som er designet til å vinne titler. Andreplass skal aldri være godt nok.

Edwards på sin side skriver at Manchester United må bli bedre, men at det ikke lenger er Solskjær som grunnen til at de ikke er gode nok til å vinne ligaen.

- Han fortjener i stedet å få midlene til å bevise at han kan gjøre det. Sorry er det minste vi kan si, avslutter Edwards.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer