Sørum kom inn, scoret og ble fraktet ut på båre i løpet av et kvarter

Så utliknet Bille. Uavgjort i toppkampen.

• Strømsgodset - Rosenborg 1-1 (0-0)

DRAMMEN (Dagbladet): Etter en relativt hendelsesfattig og målløs førsteomgang, skjedde det mye de siste 45 mellom Strømsgodset og Rosenborg. Mål av Thomas Sørum og Nicki Bille Nilsen gjorde at de to topplagene delte poengene på Marienlyst.

- Jeg er misfornøyd med at vi ikke tar tre poeng. Vi har masse nok sjanser, og klare sjanser også. Slik er fotballen innimellom. Du får ikke alltid som fortjent, sier Godset-kaptein Kwarasey til C More.

- Vi gjør en god bortekamp mot et av ligaens beste lag. Det er en bra kamp. Vi står stort sett ok, vi står solid og gjør en bra fight, sier RBK-kaptein Reginussen til C More.

God statistikk Poengene var mange før avspark. Fjorårets seriemester hjemme mot fjorårets serietoer, et Strømsgodset som kunne knappe innpå Moldes forsprang i toppen, et Rosenborg i motgang og Godsets hjemmestatistikk, som ingen har sett maken til siden trønderne herjet på 90-tallet. 

Etter at vertene som vanlig hadde åpnet friskt, tok Rosenborg over noe av initiativet i kampen. Tempoet var forrykende på Marienlyst, uten at lagene spilte seg til enorme målsjanser.

Per Joar Hansens menn fikk de to første halvfarlighetene. Først da Mike Jensen traff muren på et frispark fra godt skuddhold, så da Riku Riski var en skostørrelse unna å få vippet ballen over Adam Larsen Kwarasey fra skrått hold etter sju minutter.

Etter drøyt halvspilt førsteomgang kom Strømsgodsets første mulighet - og den var stor. Adam Larsen Kwarasey satte raskt i gang etter en Rosenborg-corner. Midtbanejuvelen Mohammed Abu sendte en strøken pasning ut til vingbacken Lars Christopher Vilsvik på høyrekanten, som igjen slo inn til en umarkert Francisco Junior inne i feltet.

Everton-spilleren trengte ikke annet enn å sette bredsida til ballen for å score fra kloss holdt, men dessverre for vertene maktet ikke Junior å stokke beina skikkelig. 

Daniel Berntsen skudd fra 25 meter like etterpå blir bare for peanøtter å regne.

«Bille på fylla» Deretter fulgte noen minutter med mangel på underholdning, og det var kanskje det som gjorde at GodsetUnionen brukte krefter på å synge «Bille på fylla» til Rosenborgs danske spiss, med klar henvisning til de to utelivsepisodene han har vært involvert i. 

Det så ut til å tenne Bille Nilsen, for like etter kom dansken seg fri på venstresida. Inne i Godset-feltet var han uselvisk, og spilte ballen til landsmannen Tobias Mikkelsen. Sistnevnte fikk avsluttet over en utrusende Kwarasey, men dessverre for rødtrøyene også over buret bak ham.

Dermed stod det 0-0 etter halvspilt kamp i Drammen.

Innbytter-scoring I pausen gjorde hjemmelaget én endring: Thomas Sørum erstattet Francisco Junior, og drammenserne la samtidig om til 4-4-2 med Kovacs og Sørum som spisspar.

Ungareren og liungen fant tonen umiddelbart, for etter 49 minutter sendte rødtoppen spisskollegaen gjennom med en strøken pasning. Problemet var bare at Rosenborg-stopper Stefan Strandberg vartet opp med en enda mer strøken takling i skuddøyeblikket. 

BOMMET: Francisco Santos Da Silva Júnior bommet på ballen foran mål. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
BOMMET: Francisco Santos Da Silva Júnior bommet på ballen foran mål. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer

Men Sørum ga seg ikke.

To minutter seinere utnyttet han et enorm hull i Rosenborg-forsvaret. En strålende pasning av Vilsvik ble tatt elegant ned, og denne gangen klarte ikke Strandberg å hindre spilleren med nummer 23 på ryggen. Sørum avsluttet iskaldt i hjørnet bak Alexander Lund Hansen til 1-0, og da eksploderte Marienlyst. 

Bille-utligning Rett etterpå var Gustav Wikheim centimetre fra å doble ledelsen da han satte pannebrasken på et innlegg fra høyre. Heading strøk stolpen på feil side for Hokksund-gutten. 

I stedet sørget Nicki Bille Nilsen for balanse i regnskapet etter 56 minutter. Dansken fikk ballen feilvendt på 20 meter, dro seg innover, før han avsluttet via en forsvarsspillet og i mål. 

Dermed kunne dansken sette en hysjende finger foran munnen i retning GodsetUnionen, før han jublet som besatt med en presset Per Joar Hansen. 

Det var i det hele tatt et innholdsrikt åpningskvarter på de siste 45 i Drammen. 

Like før timen ble passert var Jørgen Skjelvik og målscorer Sørum i en duell ved dødlinja. Det gikk hardt utover Sørum, som smalt inn i reklameskiltet og ble liggende. Den skadeplagede 31-åringen måtte forlate Lerkendal med strekk sist disse lagene møttes, og i kveld fikk han bare 15 minutter før han måtte ut.

- Jeg vet ikke hvor alvorlig det er, men det er forferdelig utur at han dunker hodet inn i reklameskiltene. Han kler Strømsgodset, og vi må ha slike som ham tilbake, sier Ronny Deila til C More.

Strømsgodset-lege Erik Knudsen forteller at Sørum skal skanne nakken og hodet på sykehuset for å se om de finner noe galt.

«Lunna» deiset i bakken Underholdningsverdien fortsatte utover i omgangen. Bille og Mikkelsen hadde en fin kombinasjon som endte med et skudd i nettveggen, og Kovacs satte ballen utenfor fra kort hold rett etterpå. 

Lech Posnan-aktuelle Muhamed Keita kom etter hvert på banen og ville være med på moroa. Noe av det første han gjorde var å kjøre litt karusell med Jonas Svensson, før han nesten fant Kovacs på bakre stolpe.

Målscorer Sørum var ikke den eneste som måtte forlate banen etter en smell. Ti minutter før slutt gikk Rosenborg-keeper Alexander Lund Hansen i bakken etter en corner, med det som så ut som en albue i bakhodet. Det så først ganske dramatisk ut, men sisteskansen kom seg etter hvert til hektene. Da hadde imidlertid trønderne allerede signalisert for bytte, og svenske Daniel Örlund voktet buret de siste minuttene.

Til tross for at det ble lagt til hele seks minutter, klarte ingen av lagene å gjøre flere mål i Drammen.

Tror på gull - Det er lite sjanser. Det kunne bikket begge veier. Vi viser stor vilje og moral, og vi tør å spille, sier RBK-trener Per Joar Hansen til C More.

Treneren har fått kjenne på presset de siste kampene.

- Det er viktig for oss å slå tilbake. Å vise at vi har bra moral og er en stayer.

På spørsmål om RBK-treneren fortsatt tror på gull, svarer han:

- Selvfølgelig tror vi på gull, ellers kunne vi bare lagt ned klubben i dag.

UT PÅ BÅRE: Thomas Sørum scoret og ble skadet i løpet av sitt kvarter på banen. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
UT PÅ BÅRE: Thomas Sørum scoret og ble skadet i løpet av sitt kvarter på banen. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer