Sørum lekte med Hønefoss-forsvaret

Scoret to da Haugesund vant borte.

CHIP: Her chipper Thomas Sørum ballen over Thomas Solvoll og i mål. Foto: Scanpix
CHIP: Her chipper Thomas Sørum ballen over Thomas Solvoll og i mål. Foto: ScanpixVis mer

||| • Hønefoss - FK Haugesund 0-2

To scoringer av Thomas Sørum sørget for tre nye poeng for Haugesund borte mot Hønefoss. Dermed har haugalendingene for alvor kvittet seg med bortekomplekset laget slet med tidligere i sesongen.

Etter å ha innledet med ti bortekamper på rad uten seier har Jostein Grindhaugs spillere nå to seirer på rad utenfor egen lekegrind. Laget har heller ikke sluppet inn mål på de tre siste oppgjørene i eliteserien, og klatret til en oppsiktsvekkende 5.-plass på tabellen. For Hønefoss fikk oppgjøret på kunstgresset i ringeriksbyen en svært dårlig start. Allerede etter 18 minutter sto det 0-2 etter mildt sagt hasardiøst forsvarsspill.

FKHs giftige spiss Thomas Sørum takket for tilbudene og utnyttet begge gavepakkene maksimalt. Alene med keeper Thomas Solvoll gjorde han ingen feil. Han sendte gjestene i føringen etter tolv minutter, og doblet seks minutter senere. Haugesund forsatte å kontrollere kampen etter den tidlige ledelsen, men slapp seg naturlig nok litt mer ned i banen etter 2-0. Det gjorde at Hønefoss fikk låne ballen mer, uten at vertene kom til farlige sjanser i de første 45 minuttene. Slet på midtbanen Hønefoss? trekk med å sette forsvarsspiller og kaptein Frode Lafton på sentral midtbane lyktes heller ikke. Det oppdaget trener Reidar Vågnes etter en drøy halvtime.

Da byttet stopper Tor Øyvind Hovda med Frode Lafton, men Hovda klarte heller ikke å løfte lagets midtbane. Etter hvilen satte Hønefoss inn en halvskadd Davy Claude Angan og en kamprusten Lars Lafton. Duoen bidro likevel til litt mer trykk i den offensive delen av spillet, men klarte aldri å true et meget godt gjesteforsvar, som sammen med resten av laget kontrollerte inn til ganske enkel seier. Rogalendingene var best i alt, og kunne juble over å ha klatret til femteplassen på tabellen etter 23 serierunder. For Hønefoss var det en solid nedtur å igjen bli ydmyket av laget som slo følge med dem opp fra 1. divisjon i fjor. Vårens oppgjør i Haugesund endte 5-1 til vestlendingene. Søndag var det lite igjen hos vertene som minnet om den flotte innsatsen da Aalesund ble slått i sunnmørsbyen for 14 dager siden.

(NTB)