Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sørum scoret da Hareides Helsingborg gikk trygt videre

Klare for tredje runde i Champions League-kvalik.

GOD NORSKSVENSK KVELD: Thomas Sørum var en av målscorerne da Helsingborg vant hjemme mot The New Saints og tok seg videre i mesterligakvaliken onsdag. Foto: Björn Lindgren/Reuters/Scanpix Sweden
GOD NORSKSVENSK KVELD: Thomas Sørum var en av målscorerne da Helsingborg vant hjemme mot The New Saints og tok seg videre i mesterligakvaliken onsdag. Foto: Björn Lindgren/Reuters/Scanpix Sweden Vis mer

Thomas Sørum scoret da Helsingborg vant 3-0 hjemme mot The New Saints og tok seg videre i til 3. runde i mesterligakvalifiseringen onsdag.

Den tidligere Haugesund-spissen doblet ledelsen for svenskene etter 27 minutters spill på Olympia. Sørum fikk en enkel jobb med å plassere ballen i tomt mål. En New Saints-forsvarer mistet kontrollen og ga nordmannen en ren gavepakke.

Åge Hareides lag måtte ikke vente lenge på det befriende førstemålet. Med et godt hodestøt sørget Walid Atta for å gi vertene en drømmestart i det åttende minutt. Den svenske midtstopperen stanget ballen kontant i mål ved lengste stolpe.

Roet ned
Flere spillere hos The New Saints viste gode individuelle takter, men som lag maktet ikke gjestene å true Helsingborg før pause. Først midtveis i annen omgang kom waliserne mer inn i kampen, mye takket være lavt tempo og smånervøst spill av hjemmelaget.

Ett minutt før slutt sørget Alvaro Santos for 3-0. Brasilianeren satte ballen fint i nettmaskene, men det var først og fremst May Mahlangus forarbeid og monsterløp fra eget straffefelt som ble utslagsgivende.

Fornøyd Hareide
- Det var tøft å spille borte i Wales, men vi visste at vi er sterke hjemme. Vi fikk det første målet og gjorde det vi skulle. Ikke noe mer. Slik vi spilte på 3-0-målet er akkurat sånn vi skal spille i de neste kampene i Europa. Det er viktig å sette sjansene når vi får dem, sa Hareide til klubbens nettsted etter seieren.

Helsingborg skuffet med 0-0 borte mot waliserne forrige uke. Da var svenskene heldig som unngikk baklengsmål, men på eget gress hadde Hareides mannskap bedre kontroll. Sørum ble byttet ut til pause, mens Ardian Gashi spilte fra start og fikk 87 minutter for Helsingborg.

Hareide har fått en sterk start på sin annen periode i Helsingborg, som han i 1999 ledet til svensk seriegull. Klubben fra Sør-Sverige har gått ubeseiret under den tidligere Viking-treneren i både Allsvenskan og mesterligakvalifiseringen. Etter seks kamper er fasiten fire seirer og to uavgjorte.

Helsingborg møter polske Slask Wroclaw i neste kvalifiseringsrunde.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media