Søsterfinale i Wimbledon

Serena slukket kinesisk håp.

I 1884 ble den første kvinnelige Wimbledon-finalen spilt mellom søstrene Maud og Lillian Watson. 124 år senere er det to amerikanske søstre som skal kjempe om heder og ære på gressmatten.

I år er det Serena og Venus Williams som skal møtes i Wimbledon-finalen. De har møttes der to ganger tidligere, i 2002 og 2003. Serena vant begge ganger. Men det er også de eneste triumfene hun har fra den prestisjefylte turneringen.

Venus har vunnet den fire ganger, og står som regjerende mester i år. Søstrene er seedet så lavt som nummer seks (Serena) og sju (Venus), men forhåndsfavorittene har falt en etter en.

Trioen Ana Ivanovic (seedet 1), Jelena Jankovic (2) og Maria Sjarapova (3) kom til turneringen for å plante sitt flagg på tennisens Mount Everest. Men de feilet stort. Og da var det åpent for det amerikanske søsterparet.
Gjorde som søsteren 

Venus lillesøster gjorde akkurat som søsteren i sin semifinale. Hun åpnet forrykende mot Zheng og vant åpningssettet 6-2, men i annet sett giret også Serena ned. Den kinesiske overraskelsesspilleren kjempet hardt for å detonere bomben, men måtte til slutt gi opp.

Etter et jevnt annetsett viste nemlig Serena at hun var bestemt på en finale mot storesøsteren. Amerikaneren vant i tiebreak.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Fram til nå har det handlet om å få oss begge til finalen. Nå må hver Williams kjempe for seg selv, sa Venus Williams. Serena leder 5-1 i Grand Slam-finaler mot søsteren, men at det allerede er avgjort hvem av dem som skal vinne Wimbledon - slik enkelte har skumlet om - vil ikke Venus godta.

- Jeg er ekstremt profesjonell i alt jeg gjør på og av banen. Jeg gir mitt beste og jeg har også et tonn av respekt for meg selv og min familie. Så slikt snakk er respektløst mot meg, det jeg står for og min familie, sa hun da en journalist brakte ryktene på bane.

Søsterfinale i Wimbledon

Schlütter møter Nadal etter maratonkamp

Rainer Schüttler er så vidt blant de 100 beste på ATP-rankingen, men torsdag spilte han seg fram til semifinale i Wimbledon.

Den 32-årige tyskeren trengte fem sett og 5.12 timer på banen for å nedkjempe franske Arnaud Clement i en kamp som startet onsdag ettermiddag, men som etter gjentatte regnavbrudd ble fullført først torsdag kveld.

Til sist kunne Schüttler juble for seier 6-3, 5-7 (onsdag), 7-6 (8-6), 6-7 (7-9), 8-6 (torsdag). Han er første tysker i Wimbledon-semifinale siden Michael Stich i 1997.

Schüttler gikk til turneringen som nummer 97 på ATP-rankingen, men vil med sine prestasjoner klatre inn blant de 40 beste.

Clement, som er helt nede på 145.-plass på rankingen, ga Schüttler kamp hele veien og hadde matchball i siste sett før han til slutt måtte strekke våpen i den tredje lengste herrekamp i turneringens historie.

- Utrolig. Hva annet kan jeg si? Jeg tror det fortsatt ikke, sa Schüttler.

Han må prøve å samle krefter til fredagens semifinaledyst med de to siste års tapende finalist Rafael Nadal, som onsdag var så overlegen i kvartfinalen at han aldri hadde bruddball mot seg.

STOPPET ZHENG: Serena Williams gikk ikke på samme smell som verdensener Ana Ivanovic mot lavtrankede Zhang Jie fra Kina. Nå venter storesøster Venus i finalen til helgen. Foto: AP/Scanpix
STOPPET ZHENG: Serena Williams gikk ikke på samme smell som verdensener Ana Ivanovic mot lavtrankede Zhang Jie fra Kina. Nå venter storesøster Venus i finalen til helgen. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Det blir selvsagt vanskelig. Han spiller utrolig tennis, sa Schüttler.

Verdenstoer Nadal er kjempefavoritt til å ta seg videre til enda en finaleduell med Roger Federer, som også har en useedet semifinalerival i Marat Safin.

Federer prøver å bli den første mann som vinner Wimbledon seks år på rad.

(NTB)

VANT MARATONKAMP: Tyske Rainer Schüttler (t.v.) beseiret franske Arnaud Clement etter en kamp som strakk seg over 5 timer og 12 minutter fordelt over to dager. Ingen ideel oppladning til semifinalen mot Rafa Nadal, med andre ord.