<strong>SKJEGG:</strong> I likhet med storebror Jo Inge Berget spiller Marte Berget fotball på høyt nivå og liker å vekke oppmerksomhet med frisyren. Foto: Marte Berget
SKJEGG: I likhet med storebror Jo Inge Berget spiller Marte Berget fotball på høyt nivå og liker å vekke oppmerksomhet med frisyren. Foto: Marte Berget Vis mer

Søstra til Jo Inge Berget kopierte brorens skjeggetriks og scoret mot VIF

- På tide at jeg får oppmerksomhet også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Jo Inge Berget har kanskje vært Norges aller heteste fotballspiller den siste tiden.

Storspill mot Kroatia kombinert med et særegent uttrykk og barskt vikingskjegg, har fått 24-åringen til å pryde norske forsider.

Nå er storesøster Marte Berget (27) lei av at lillebror får all oppmerksomheten. Lillestrøm-spissen valgte derfor å dra frem skjegget før rivalderbyet mot Vålerenga i kveld.

- Jo Inge har fått nok oppmerksomhet i det siste. Jeg synes det var på tide å fordele det litt mer, forteller Marte Berget til Dagbladet.

Foran storkampen mot Vålerenga la hun ut et bilde av seg selv med «Jo Inge Berget-skjegg» på sin Instagram-konto med håp om at det ville gi suksess.

- Ikke så populært Skjegget ga tydeligvis styrke og fungerte som bare det. Storesøster Berget scoret nemlig allerede etter et kvarter mot Vålerenga i 4-1-triumfen.

- Det er tydeligvis noe magisk med skjegg. Det var skikkelig deilig å score mot Vålerenga. Det er det laget som er gøyest å slå, sier den tidligere VIF-spilleren.

- Men jeg klarte ikke å spille med skjegget. Det var for varmt. Jeg skjønner egentlig ikke hvordan Jo Inge klarer det. Det var heller ikke så populært blant trenerne, forteller hun.

LSK-spissen vurderer imidlertid å dra frem skjegget til neste kamp.

- Jeg skal i hvert fall fra frem skjegget om jeg scorer og lage en feiring ut av det. Det er visst greia vår i familien, sier hun og ler.

- Både Jo Inge og jeg er glad i å kle oss kult. Vi er nok like på mange måter. Det er i hvert fall det jeg har hørt.

Har fått skikk på Jo Inge Bergets fysiske form Skal vi tro storesøster Berget, har hun vært et forbilde for mannen som senket Kroatia på søndag.

Da imponerte Jo Inge Berget gamletrener Tor Ole Skullerud med en helt annen løpskapasitet enn hva han har vist tidligere.

Det kan Malmö-stjerna takke storesøster Marte for.

- Jeg gikk lenge på langrenn, mens Jo Inge ga seg fort. Han likte bedre å leke med kula. Det var nok et riktig valg, men jeg har lenge sagt til Jo Inge at han ikke må se ned på skoene når han er sliten og at han bør forbedre kondisjonen sin, forteller hun.

- Til slutt hørte han endelig på meg. Det tror jeg han er glad for nå. Jeg har alltid slått han på løpstester, men nå kan det henda han slår meg, spår Marte.

Da Jo Inge scoret to mål mot Kroatia, satt storesøster med frysninger på tribunen.

- Hva rangerer du høyest av Jo Inges to mål mot Kroatia og ditt mål mot Vålerenga?

- Jeg fikk mer frysninger da brudern scoret enn da jeg scoret. Så han skal få den, sier storesøster og smiler.

Historisk søskenpar i Champions League Jo Inge har gjennom store deler av oppveksten forsøkt å slå storesøster Marte.

- Han har hele tiden prøvd å slå meg. Det slet han lenge med, så det har nok vært en motivasjon, forteller LSK-spilleren.

Til høsten blir Jo Inge og Marte Berget det første søskenparet av motsatt kjønn som spiller i Champions League samme år.

- Jeg hadde ikke forventet så mye spilletid i år, men det har gått veldig bra. Nå gleder vi oss til Champions League, forteller 27-åringen.

Hun var i godt humør etter den sterke 4-1-triumfen over Vålerenga i går. Det betyr at LSK er på vei mot seriegull.

Etter Bergets mål økte Sherida Spitse og Marit Sandvei økte ledelsen til 3-0 før pause. Camilla Christensen reduserte for Vålerenga etter hjørnespark, men Isabell Herlovsen punkterte kampen til 4-1.

<strong>SKJEGG:</strong> Jo Inge Bergets skjegg har blitt en snakkis.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SKJEGG: Jo Inge Bergets skjegg har blitt en snakkis. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer