-Sotomayor dopingtatt

Kanadisk radio meldte i natt at verdensrekordholder i høyde, Javier Sotomayor, har testet positivt på en dopingprøve under de panamerikanske lekene. - Dette tror jeg ikke på, sier Steinar Hoen til Dagbladet :på nettet.

Den kubanske høydehoppstjernen skal ha blitt tatt i de panamerikanske lekene i kanadiske Winnipeg. I radiomeldingen het det at Sotomayor hadde testet positivt på A-prøven.

Ingen i det panamerikanske idrettsforbundet vil bekrefte at Sotomayor er tatt - bare at en utøver hadde testet positivt. Kilder i den kubanske troppen sier til nyhetsbyrået AP at en medisinsk spesialist fra Cuba er på vei til Canada. Ifølge kildene kommer denne spesialisten bare fordi en kubaner skal ha testet positivt på en dopingprøve.

- Det kan ikke stemme at Soto er dopet. Da blir jeg veldig overrasket, sier Hoen.

Den norske høydehopperen har trent mye sammen med kubaneren, og ser på ham som en venn.

- Jeg kjenner ham veldig godt. Han har vanvittig talent, og det har ingen funksjon for han å dope seg, sier Hoen.

Hoen mener det er årets største sensasjon dersom Sotomayor virkelig er dopet.

- Han er en av verdens største idrettsutøvere. Han er en levende legende, sier Hoen om mannen som holder verdensrekorden i høyde med utrolige 2,45 m.

Ifølge Hoen er det nesten aldri noen høydehoppere som blir tatt i doping. Ett unntak er Juana Arrendel fra Den dominikanske republikk. Hun mistet gullet i nettopp de panamerikanske lekene i forrige uke.

- Jenter vil kanskje ha noe mer å hente. De trenger ofte litt styrke, mener Hoen.