«Soton» lurte United

Leeds og Arsenal benyttet muligheten til å snike seg opp i ryggen på Manchester United, da de røde bare greide 3-3 mot Southampton i dag.

Arsenal slo Watford 1-0 hjemme på Highbury, takket være en scoring to minutter før full tid av Nwankwo Kanu. Leeds vant til slutt 3-2 over Newcastle i en kamp hvor Michael Bridges ble matchvinner 13 minutter før full tid. Alan Shearer, som scoret fem mål sist uke mot Sheffield Wednesday, nettet to ganger for Newcastle, uten at det hjalp.

United leder fremdeles toppserien med 21 poeng, to foran Arsenal og Leeds. Sunderland ligger på en overraskende fjerdeplass. I dag sørget den svenske midtbanespilleren Stefan Schwarz for målet som ga klubben 1-0 over bunnlaget Sheffield Wednesday.

Farlig Le Tissier

På Old Trafford tapte hjemmelaget Manchester United for andre helg på rad to poeng til en svak motstander da Southampton var på besøk. Både Henning Berg og Ole Gunnar Solskjær spilte hele kampen for United, som imidlertid manglet midtbanegeneral Roy Keane og spissen Andy Cole.

Sist lørdag var det Wimbledon som holdt Alex Fergusons mannskap til uavgjort, og denne helgen var det den gamle ringreven Matthew Le Tissier og Southampton som gjorde livet surt for Henning Berg og resten av United-forsvaret. To ganger utliknet han Uniteds ledelse - 2-2-målet kom forøvrig etter en fryktelig keepertabbe av italienske Massimo Taibi.

Dwight Yorke sørget med sitt sjette og sjuende mål for sesongen for to av Uniteds mål, men det holdt altså ikke til seier. Manager Alex Ferguson hadde ingen grunn til å være spesielt godt fornøyd med laget sitt.

- Vi har bare oss selv å takke. Dette var en kamp vi kunne vunnet med seks eller sju mål, selv om den endte 3-3. Det var et utrolig resultat.

Leeds i toppen

Leeds imponerer i skyggen av storklubbene, og lørdag spilte Eirik Bakke fra start da klubben slo formsterke Newcastle 3-2. David O'Learys mannskap kan gå mot en ny god sesong.

- Jeg hadde et godt håp om seier, men vi gjorde jobben vanskelig for oss selv. Det går bra for oss for tiden, men det er langt igjen, uttalte Leeds-manageren etter kampen.

Tore Andre Flo startet på benken da Chelsea gjestet Middlesbrough. Gianluca Viallis stjernemannskap vant 1-0 takket være en scoring av Bernard Lambourde.

- Vi skapte ikke mange sjansene, men vi var solide bakover, mente Chelsea-manageren. Paul Gascoigne kom inn som innbytter for Middlesbrough, men opplevde å bli utvist på overtid.

Tottenham, men Øyvind Leonhardsen og Steffen Iversen i storform, møter Egil «Drillo» Olsens Wimbledon i morgen.

(NTB)

HARDE TAK:</B> Manchester-Uniteds Nicky Butt (t.h) slåss mot Southampton-spilleren Hassan Kachloul i dag.
<B>HØYT OPPE:</B> Arsenals Oleg Luzhny (foran) og Watfords Domenic Foley.