Sotsji-politiet kapret de norske smørernes værstasjon og sendte den til Moskva

- Plutselig gikk to av dem i svart.

MYE Å TENKE PÅ: Smøresjef Knut Nystad står foran en av sine største utfordringer i smørebua når OL i Sotsji kommer neste år. Da er det kanskje greit å ha litt erfaring med de lokale forholdene. Foto: Berit Roald / Scanpix
MYE Å TENKE PÅ: Smøresjef Knut Nystad står foran en av sine største utfordringer i smørebua når OL i Sotsji kommer neste år. Da er det kanskje greit å ha litt erfaring med de lokale forholdene. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Smørerne får en nøkkelrolle i alle øvelsene som foregår med ski på beina i OL i Sotsji i februar. Været der kan skifte brått, uventet og snøforholdene er vanskelige å spå på forhånd.

Derfor har det norske smøreteamet forberedt seg godt på flere turer over, som tidligere i år da smøresjef Knut Nystad og folkene hans fikk et uventet møte med den russiske ordensmakten.

Nystad og teamet gjorde som planlagt, og satte opp værstasjoner oppe i langrennsløypene.

- Det er for å kartlegge været, tendenser, se hvor kaldt det er om natta i forhold til om morgenen, og så videre. Stasjonene rapporterer via internett, så da var det bare å reise ned på hotellet og følge resultatene i ro der, forteller smøresjefen.

Så, i løpet av kvelden, skjedde det noe.

- To av de tre gikk plutselig i svart. Vi tenkte at «jaja, dette er teknologi, så da fungerte det vel ikke så bra i dag». Men så reiste vi jo opp for å sjekke neste dag, sier Nystad.

Sendt til Moskva Der ble nordmennene møtt av russisk militært politi, som holdt vakt rundt den ene stasjonen.

- De var flere stykker. Den ene maskinen hadde de allerede tatt og sendt til Moskva for «analyser». Den andre hadde de inndratt, og vi måtte ned i forhør, omtrent, på stasjonen for å få den tilbake, sier Knut Nystad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer