TIL SYKEHUS:  Den amerikanske sølvvinneren fra sitski utfor falt i dag stygt under super-G-rennet. Alana Nichols ble fraktet til sykehus i helikopter, etter å ha blitt liggende livløs i løypa. Foto: Med tillatelse fra NRK.
TIL SYKEHUS: Den amerikanske sølvvinneren fra sitski utfor falt i dag stygt under super-G-rennet. Alana Nichols ble fraktet til sykehus i helikopter, etter å ha blitt liggende livløs i løypa. Foto: Med tillatelse fra NRK.Vis mer

Sotsji rystes av nok et stygt fall i alpinbakken

Alana Nichols fraktet bort i helikopter.

(Dagbladet): Både under OL i Sotsji og nå under Paralympics har mange hatt et ublidt møte med alpinbakken i Rosa Khutor.

Bakkens seneste offer er amerikanske Alana Nichols.

Hun falt svært stygt under kvinnenes sitski super-G-konkurranse i Sotsji tidligere i dag.

Bare 18 sekunder ut i løypa mistet amerikaneren balansen. Deretter ble hun kastet rundt, og var nedi bakken med hodet i flere omganger, før skien brakk og fløy gjennom lufta.

Lagvenninne skadet Der ble hun liggende livløs, og hjelpemannskapene fraktet henne på båre til et ventende helikopter.

Nichols tok sølv på kvinnenes utfor lørdag.

Også Alana Nichols lagvenninne, Stephani Victor, ble fløyet til sykehus i helikopter under dagens super-G. Hun kjørte ut, og skadet seg da hun havnet i sikkerhetsnettet.

Det er bare to dager siden Nichols landsmann, Tyler Walker (27), ble fraktet vekk i helikopter etter fall i utforløypa, skriver NRK.

Under OL i Sotsji fikk også bakken i Rosa Khutor kritikk. Særlig var det misnøye med Vladimir Putins tøffe utforløype.

- Vi var jo her for to år siden, og da fortalte Putin at han syntes utfor var skikkelig tøft, at det var en sport for skikkelige mannfolk. Så jeg er ikke overrasket over at det blir tøft, sa Aksel Lund Svindal til Dagbladet i starten av februar.

Brøt etter pusteproblemer Ingen nordmenn deltok i kvinnenes sitski super-G.

Det norske curlinglaget har i dag slått Finland 8-6. Senere i dag møter de Canada.

I langrennsløypa endte Eirik Bye på en 8. plass, 6,44 minutter bak seirende Brian McKeever fra Canada på 20 kilometer for synshemmede.

På kvinnenes 15 kilometer brøt Anne Karen Olsen underveis.

- Det gikk greit den første runden, men på andrerunden fikk jeg ikke puste. Jeg forsøkte å roe ned, men det ble bare verre verre. Det gjorde så vondt at tårene kom, så da var det ingen vits i å presse mer, sier Anne Karen Olsen til NRK om bakgrunnen for at hun brøt løpet.

Marie Karlsen ble beste norske kvinne med sin 7. plass.

- Jeg følte meg så pigg i dag, og det bare spruta av energi. Jeg åpnet litt hardt, og stivnet litt på andrerunden, sier en svært glad debutant til NRK.

Svenske Helene Ripa tok gullet.

 SØLV:  Alana Nichols tok sølv lørdag. I dag falt hun stygt I Rosa Khutor. Foto: Harry How / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
SØLV: Alana Nichols tok sølv lørdag. I dag falt hun stygt I Rosa Khutor. Foto: Harry How / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer