Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Soukalova sier hun føler seg sliten, men sjekk det selvsikre gliset til VM-favoritten

Frykter en tøff VM-oppladning kan ha ødelagt formen.

KNALLSTERK FØR VM: Tsjekkiske Gabriela Soukalova viste gryende VM-form i de siste verdenscupløpene før VM i Holmenkollen. Kanskje er det derfor hun smiler så bredt og selvsikkert under treninga i Holmenkollen. I dag er hun favoritt på VM-sprinten. Foto: Hendrik Schmidt / DPA / NTB Scanpix
KNALLSTERK FØR VM: Tsjekkiske Gabriela Soukalova viste gryende VM-form i de siste verdenscupløpene før VM i Holmenkollen. Kanskje er det derfor hun smiler så bredt og selvsikkert under treninga i Holmenkollen. I dag er hun favoritt på VM-sprinten. Foto: Hendrik Schmidt / DPA / NTB Scanpix Vis mer

• VM-sprint kvinner, skiskyting, kl. 14.30.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Gabriela Soukalova (26) har hevdet seg i verdenstoppen de fire siste åra, men den tsjekkiske verdenscuplederen er i ferd med å levere sin karrierens sterkeste sesong:

Hun har ti pallplasseringer og fire seirer - blant dem både sprinten og jakttarten i VM-generalprøven i Presque Isle i USA i midten av februar.

Med 135 poengs forsprang på franske Marie Dorin Habert i sammenlagtcupen, så ligger Soukalova også godt an til å vinne den største krystallkula i verdenscupen for første gang.

Skal du peke på en favoritt på kvinnenes VM-sprint i Holmenkollen i ettermiddag, så trenger du altså ikke leite så mye lenger.

- Savner andre impulser Selv forsøker Soukalova derimot å tone ned presset og forventningene på henne, og hevder at hun går inn i VM-åpningen uten det helt store overskuddet:

- Jeg ser fram til sprinten og resten av løpene, men oppladningen til VM har vært tøff og slitsom. Etter USA-runden har det vært mye trening og reising, og dessverre ikke så mye hvile som jeg håpet på. Det føles som om sesongen har vart i åtte måneder allerede. Jeg skulle gjerne hatt noen avbrekk med andre impulser før VM, sier Gabriela Soukalova til Dagbladet.

Hun «håper» å ha bevart den gode formen fra USA, og skal vi dømme ut fra smilet hun har gått rundt med på trening her i Holmenkollen, så kan det virke som om selvtilliten er høyere enn hun gir uttrykk for.

Aldri vunnet i Kollen Soukalova leverte en godkjent etappe på mixedstafetten onsdag, men tsjekkerne var aldri i nærheten av å forsvare VM-gullet på øvelsen fra Kontiolahti i fjor. Den muligheten rotet Veronika Vitkova bort allerede på førsteetappen, med fem ekstraskudd og en elendig dag i sporet og vekslet på 12. plass.

Soukalova gikk Tsjekkia opp til femte på sin andreetappe, med fullt hus på skytingen og ok fart i løypa. I mål endte tsjekkerne på sjetteplass.

Mixedstafetten var uansett en bekreftelse på at treffsikre Soukalova har beholdt skyteformen. Det som derimot taler mot Soukalova-suksess i VM er at hun på 12 starter i Holmenkollen har to femteplasser som beste resultat.

- Ja, jeg vet at jeg aldri har vunnet her i Holmenkollen. Jeg vet ikke hvorfor det er slik, jeg har tenkt litt på det selv også, uten å finne noen god forklaring på det. Kanskje er løypene litt tøffere enn jeg setter pris på, sier hun til Dagbladet.

- Høydepunkt i karrieren Hun mangler også et individuelt VM-gull på cv-en. Sølv på normalprogrammet i Kontiolahti i fjor er VM-beste individuelt for Gabriela Soukalova.

- Å vinne et individuelt VM-gull vil være et høydepunkt i karrieren, men jeg forsøker å ikke tenke for mye på det. Da blir det som å gå med tunge steiner i skoene. Dessuten er alle jentene i veldig bra form til VM, og alle ønsker seg gull. Det blir veldig tøft å vinne her, sier hun.

TONER NED FORVENTNINGENE: Gabriela Soukalova har dominert i verdenscupen i år, men hevder at hun er usikker på VM-formen som følge av en litt før tøff VM-oppladning. Foto: Hendrik Schmidt / DPA / NTB Scanpix
TONER NED FORVENTNINGENE: Gabriela Soukalova har dominert i verdenscupen i år, men hevder at hun er usikker på VM-formen som følge av en litt før tøff VM-oppladning. Foto: Hendrik Schmidt / DPA / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media