Souness: - City har tatt et gigantisk steg bakover

Britiske eksperter slakter Yaya Touré og Manchester City.

(Dagbladet): Manchester City skulle ta en oppskriftsmessig hjemmeseier mot gruppas antatt svakeste lag, CSKA Moskva, i går.

Med kun City-fans på tribunen, og en bitter uavgjort fra bortekampen å revansjere, var bordet dekket for City-stjernene på Etihad.

De endte opp med ni mann på banen, og et skuffende 1-2-tap. Bare et mirakel kan gi City-avansement nå, og Sky Sports-ekspertene slakter klubbens innsats.

De ville ikke ha ballen Et av kjennetegnene på et topplag, er at de dominerer kampene sine og har spillere som hele tiden ønsker å ha ballen.

Graeme Souness mener det var det som ødela for Manchester City, og ikke de kontroversielle dommeravgjørelsene.

- Halve laget ville ikke ha ballen i kveld. Det laget som for noen måneder så ut som et lag av verdensklassespillere, og som skulle dominere engelsk fotball, sa Souness i Sky Sports studio etter kampen.

- De er en skygge av det laget vi så i fjor, sa han videre.

Slakter Touré Innsatsen til en av Manchester Citys viktigste spillere da de sikret ligagullet i fjor, Yaya Touré, utpekes som et eksempel på hvor svake City var i går.

- Yaya Touré bøyde seg ned og tøyde ut sekunder før Doumbias første mål, istedenfor å konsentrere seg om det som skjedde, og det oppsummerer hele kampen for min del, sier Sky Sports-ekspert Jamie Redknapp.

Touré hadde ansvaret for Seydou Doumbia da frisparket som førte til 1-0 ble slått, og virker totalt uinteressert i å markere sin landsmann.

Senere utlignet han med et fantastisk frispark, før han fikk han marsjordre etter å vært oppe med armene i ansiktet på CSKAs Roman Eremenko.

Independent trekker fram Fernandinho, som kom inn fra benken og brukte 25 minutter på å få to gule kort. Journalisten Ian Herbert gir ham en éner på børsen.

Selvtillitskrise Manuel Pellegrini var en slagen mann etter kampen, og forstod ikke hvordan Manchester City kunne levere en så svak kamp.

- Det er vanskelig å forstå hvorfor vi spilte så dårlig. Vi så så nervøse ut, og ga bort ballen hele tiden og slapp inn to enkle mål, sa Pellegrini til pressen etter kampen.

Pellegrini innrømte også at Manchester City gjennomgår en aldri så liten krise.

- Det er en selvtillitskrise, selvfølgelig, men vi må finne ut hvorfor. Jeg snakker med spillerne hver dag, og vi prøver å vinne igjen, sa Pellegrini.

Han valgte heller å kommentere Citys svake prestasjoner etter kampen, fremfor å kritisere de kontroversielle dommeravgjørelsene.

- Det er opp til dommeren å dømme, men det er selvfølgelig vanskelig å vinne en kamp med ni mann, sa Pellegrini.

Fortsatt håp Manchester City har ikke vunnet en eneste kamp i årets Champions League, men har sikret seg to uavgjort og står dermed med to poeng.

Bayern München har allerede vunnet gruppa, mens CSKA og Roma har fire poeng hver. For å avansere er City nødt til å vinne mot enten Bayern eller Roma, og helst begge.

De kan avansere med uavgjort mot Bayern, dersom CSKA - Roma ender uavgjort, City slår Roma, og CSKA taper mot Bayern i siste kamp.

Ender CSKA - Roma med en seierherre, står en av dem med syv poeng. Da må City slå gruppas begge antatt sterkeste lag utenom dem selv.

Vinner CSKA, kan City intet annet gjøre enn å håpe på at Bayern slår russerne på Allianz Arena.

Til helgen vil et revansjelystent Manchester City ønske å rette opp inntrykket på Loftus Road mot Queens Park Rangers, lørdag klokken 18.30.