Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Souness frykter Liverpool-sammenbrudd

- Uten Champions League vil ikke de beste spille for klubben.

FRYKTER FOR FRAMTIDA: Graeme Souness mener Liverpool for første gang på så lenge han kan huske vil slite med å hente inn og holde på toppspillere om klubben ikke klarer en plass blant topp fire - og dermed Champions League-kvalifisering - denne sesongen. Foto: Mike Finn-Kelcey, Reuters/Scanpix
FRYKTER FOR FRAMTIDA: Graeme Souness mener Liverpool for første gang på så lenge han kan huske vil slite med å hente inn og holde på toppspillere om klubben ikke klarer en plass blant topp fire - og dermed Champions League-kvalifisering - denne sesongen. Foto: Mike Finn-Kelcey, Reuters/Scanpix Vis mer

|||
(Dagbladet): Tidligere Liverpool-kaptein og -manager Graeme Souness sier han frykter for klubbens framtid om de ikke lykkes med å kvalifisere seg til Champions League neste sesong.

- Jeg frykter at de står midt i et sammenbrudd. Hvis de ikke kommer til Champions League neste år, vil ikke de beste spillerne ønske å spille for Liverpool. Det vil være første gang på så lenge jeg kan huske, sier Souness til Sky Sports ifølge ESPN Soccernet.

I går avsluttet de en svak Champions League-høst med å tape 1-2 hjemme mot Fiorentina, som allerede var klare for åttedelsfinalen.

- Ikke bra nokEtter kampen understreket også dagens Liverpool-kaptein Steven Gerrard betydningen av å komme til Champions League neste sesong.

- Hvis du ser på hele turneringen, har det ikke vært bra nok fra vårt synspunkt, men nå må vi forsøke å kvalifisere oss for samme turnering neste år, sier han ifølge Liverpool Daily Post.

Souness peker på at gjelda til Liverpool brått blir et enda mer alvorlig problem om klubben havner utenfor det aller fineste fotballselskapet.

- De har hundrevis av millioner pund i gjeld, og trenger et nytt stadion for å holde følge med resten, men står bare stille. Hvert år mister de momentum, så de trenger et nytt stadion. Kommer de ikke til Champions League, kommer bankene til å banke på døra med krav om å erstatte strømmen av inntekter som Champions League gir dem.

Ikke nytt LeedsLikevel tror ikke Souness at Liverpool blir et nytt Leeds. Han mener at det vil dukke opp en styrtrik redningsmann om krisa blir total. Om klubben skal berge seg selv, må de inn blant de fire første lagene i serien og sikre plassen i neste sesongs mesterliga.

- Europa League betyr ingenting for Liverpool. Jeg er en Liverpool-supporter, og jeg håper de ender i topp fire, vinner Europa League og FA-cupen. Men om jeg måtte velge blant disse tre, ville det være å komme blant de fire første i ligaen, sier Souness.

I øyeblikket ligger Liverpool på sjuendeplass i ligaen.

Gerrard er ikke enig i at Europa League er helt uten betydning.

- Det er en ny cup å forsøke å vinne. Finalen er i Hamburg, på et fantastisk stadion. Vi går for å vinne der nå, sier han.

- IKKE BRA NOK: Steven Gerrard innrømmer at Liverpool ikke har vært gode nok i Champions League i høst.  Foto: Tim Hales, AP/Scanpix
- IKKE BRA NOK: Steven Gerrard innrømmer at Liverpool ikke har vært gode nok i Champions League i høst. Foto: Tim Hales, AP/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media